En muhteşem zirve

En muhteşem zirve

En muhteşem zirve
Gündem 28.10.2009 15:15:00 1720 0

Cumhuriyetimizin 86. Yıl dönümü Darende`de de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Cumhuriyetin 86. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak Türk milletinin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem zirvenin Cumhuriyet olduğunu bildirdi.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Darende’deki törenlerde Hükümet Konağı önünde yenilenen Atatürk büstüne çelenkler kondu. Kaymakam Murat Uzunparmak, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Koray Kartal, Belediye Başkan V. Yaşar Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Çetin ile resmi kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluş yöneticilerinin katıldığı törende saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak Cumhuriyetin 86. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Uzunparmak, Türk Milleti`nin, büyük Atatürk`ün deyimiyle, en büyük eseri olan ve milletimizin şeref abidesi Cumhuriyetimizin 86. kuruluş yıldönümünü, Darende`de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde, coşku ve heyecanla kutlandığını belirtti.

Uzunparmak mesajını şu şekilde sürdürdü; “Türk toplumu Cumhuriyetle çağdaş bir millet haline gelmiştir. Bu fevkalade anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz.

20. yüzyılda,  kısa bir süre içinde çok sayıda devrimci atılım gerçekleştiren cumhuriyet, yüce Türk milletinin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem zirvedir. Bu devrimlerin öncüsü, mimarı ve uygulayıcısı olan Mustafa Kemal, tüm toplumların kalıcı saygısını ve sevgisini kazanmış, Türkiye’yi örnek alınan bir ülke düzeyine çıkarmıştır. Çünkü o, liderliğinin en görkemli ürünü olan ve bugün 86. yıldönümünü kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni öyle ilkelere dayandırmıştır ki, bu temel ilkeler uygar toplumların özlemini çektiği demokratik toplumsal sürecin bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelik ve düzeydedir.

Bu nedenledir ki, Türkiye Cumhuriyetini kuranlara ve onu yüceltenlere Türk insanı minnet ve şükran duymaktadır. Türk insanı bugüne, bugünlere nasıl gelindiğini unutmayacak, aydınlık geleceğine sımsıkı sarılacaktır. Cumhuriyet yönetimi Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en geniş kapsamlı şahlanış tarihidir”


Anahtar Kelimeler: