Annesinin memleketinde duygulandı

Annesinin memleketinde duygulandı

Annesinin memleketinde duygulandı
Gündem 21.10.2009 12:55:00 2420 0

Rock müziğin sevilen sanatçısı Murat Kekilli Darende’ye yaptığı ziyarette güzelliklere doyamadığını ve annesi ile arkadaşlarını alarak ilçeye yeniden geleceğini söyledi.

Annesinin Darende’deki Piroğlu ailesinden olduğunu ve yolu düşünce Darende’yi görmeden geçmek istemediğini kaydeden Kekilli, Somuncu Baba Külliyesini çok etkileyici bulduğunu ifade etti.

Manevi hava etkiledi

Murat Kekilli, Darende’den geçtiği sırada telefonla görüştüğü annesinin ‘memleketimi ziyaret et’ demesi üzerine ilçede bir süreliğine durakladığını bildirdi. Somuncu Baba Külliyesine yaptığı ziyarette cami ve türbenin oldukça etkileyen manevi bir hava ile insanları sardığını kaydeden Kekilli; “İlk defa geldiğim annemin memleketi Darende’de içimi müthiş bir huzur kapladı. Her bir yeri ayrı güzelliklerle dolu. Türbe bölümü oldukça sade ve insanı rahatlatan bir yapıya sahip, müthiş duygu yoğunluğu yaşadım. Çevredeki düzenlemeler de doğayla uyumlu” dedi.

Şiirlerinde incelik var

Gezisi sırasında hediye edilen Hulûsi Efendi’nin Divanı’nı da inceleyen Kekilli, şiirlerin mesajlarının oldukça etkileyici olduğunu belirtti. Şiirlerindeki incelik gibi hayatı ve eserleriyle de yaşamı örnek olan Hulûsi Efendi’nin ayrı bir değer olduğuna değinen Kekilli; “Hulûsi Efendi’nin şiirleri incelendiğinde onun insanlığa hizmeti öngören yaşam felsefesini görmek mümkün. Eserleri onun kıymetini, daha iyi anlamamızı sağlamaktadır. Geleceğe, Darende’ye, bağlılarına çok güzel bir miras bırakmış ve onu takip edenler bu hizmetleri kat kat artırarak güzelleştirmiş. Burayı geç tanıdığım için üzgünüm, en kısa sürede annemi, arkadaşlarımı da alarak Darende’yi daha iyi tanımak, akrabalarımızla buluşmak üzere geleceğim” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: