Yolları en büyük sorun

Yolları en büyük sorun

Yolları en büyük sorun
Gündem 15.10.2009 15:24:00 2328 0

Darende’nin ilçe merkezine uzak yerleşim alanlarından Hacılar Sıragoz Mahallesinin Muhtarı Hatem Kaçaman, belediye hizmetlerinden faydalanamadıkları gerekçesiyle Malatya Valiliğine başvuruda bulunarak köy olmak istediklerini bildirdi. Kaçaman Hacılar Şeyhli Mahallesinin de kendilerini desteklediğini, ayrıca Baytarbağı Mahallesinin de köy olmak için başvurduğunu kaydetti.

Pencereler hep kapalı

Hatem Kaçaman yıllardan beri Darende Belediyesinin Hacılar’a yatırım ve hizmet getirmediğini iddia ederek; “İlçe merkezine 7 km uzaklıktayız, en büyük sorunumuz yolumuzdur. Stablize olan mahalle yolundan en küçük bir araç geçmesiyle ortalık toz duman olmaktadır. Evleri yolun kenarında olan vatandaşlar bu durumdan oldukça şikâyetçidir, kapı pencere açamayan mahalle halkının bahçeleri, meyve ağaçları ve sebzeleri de bu tozdan nasibini almaktadır” dedi.

Başbakanın sözü yerde kaldı

Muhtar Kaçaman, Başbakan Erdoğan’ın yolsuz, susuz en ücra bir köy bile kalmayacağını belirttiğini, çok uzak köylere dahi her türlü hizmet götürülmesine rağmen mahallelerinin ihtiyaçları olan yol, içme suyu ve kanalizasyon gibi sıkıntılarına ne belediyeden ne de devletten hiçbir destek göremediklerini belirtti.

En çok hanımlar şikâyetçi

Kaçaman açıklamasının devamında; “50 haneli 300 kişinin yaşadığı mahallemiz için belediyeden defalarca talepte bulunduk, ciddiye alınmadığımızı hissediyoruz, hep geçiştiriyorlar. En önemli isteğimiz yolumuz asfaltlanmasıdır, eğer yolumuz asfaltlanırsa köy olma talebinden vazgeçeriz. Yolumuzun bozuk olması nedeniyle mahallemize taksiciler bile gelmek istemiyor. Bizler artık siyaset değil hizmet bekliyoruz. Tüm mahalle sakinlerimiz bu durumdan şikâyetçidir. Hanımlar evin her yerine dolan toz nedeniyle eşleriyle sürekli kavga etmektedir” diye konuştu.

Yol çözülsün ısrarcı değiliz

Belediyeden taleplerinin belli konular olduğuna vurgu yapan Kaçaman; “Yolun asfaltlanmasının yanı sıra içme suyu şebekesinin düzenlenmesi ve saat takılarak vatandaşların bedeli karşılığında bu hizmetten yararlanması, 2 km uzunluğundaki toprak sulama kanalımızın betonla yeniden yapılması gibi birkaç hizmetimizi görsünler yeter. Verimli arazilerin bulunduğu, eskiden en iyi üzümlerin yetiştirildiği bağlar şimdi susuzluktan kurudu. Eğer belediye bize bu hizmetleri sağlamayacaksa köy statüsüne kavuşarak devletimizin imkânlarından bir vatandaş olarak faydalanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: