Jandarmadan mülteci operasyonu

Jandarmadan mülteci operasyonu

Jandarmadan mülteci operasyonu
Gündem 15.10.2009 14:59:00 2384 0

Yunanistan’a gitmek üzere yola çıkan Burma uyruklu 34 kişi Jandarma tarafından Darende’de yakalandı.

Edinilen bilgilere göre 15 Eylül günü 21 FN 805 plakalı minibüsü ile 34 Burma uyruklu mülteciyi alarak İstanbul’a doğru yola çıkan Ramazan Balta (29) Darende yakınlarında Jandarma’nın yol kontrolü yaptığını görünce hemen yakındaki Akova Köyü yoluna döndü. Köy içerisinde ilerlerken aracı çukura düşen Balta köylülerden yardım istedi. Araçtaki şahısları çevredeki ağaçların altına saklayan ve ehliyeti olmadığı için Jandarma’dan kaçtığını söyleyen şahıs traktör ile minibüsünü çıkardıktan sonra olay yerinden hızla uzaklaştı.

Köylüler şaşırdı

Bu arada ağaçların altına saklanan mülteciler birer birer çıkınca köylüler şaşkınlığa uğradı. Köylüler, evlerine götürdükleri ve aç olduklarını öğrendikleri mültecilerin durumunu Jandarma’ya bildirdi. Köylüler mültecilerin karnını doyurarak uyumaları için yer hazırladı. Mültecileri almak üzere 21 FY 614 plakalı araç ile Mehmet Zülfü Candan (29) köye geldi. Mültecilerin uyumasını bekleyen ve minibüsün geldiğini gören Jandarma yaptığı operasyonla 35 kişiyi gözaltına aldı.

Şoför aranıyor

Gözaltına alınan şahıslardan minibüs şoförü Mehmet Zülfü Candan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken mülteciler Jandarma Komutanlığı’nda ifade verdi. Mültecilerin kendilerini bırakıp kaçan minibüs şoförü Ramazan Balta ile İstanbul’a oradan da Yunanistan sınırına götürmek şartı ile anlaştıkları öğrenildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen, karınları doyurulan mülteciler Jandarma ve Cumhuriyet Savcılığı’ndaki işlemlerinin ardından sınırdışı edilmek üzere Malatya Yabancılar Şubesi’ne götürüldü.


Anahtar Kelimeler: