Eğitim dönemi başladı

Eğitim dönemi başladı

Eğitim dönemi başladı
Eğitim 15.10.2009 14:47:00 2801 0

Darende`de 4 bin 930 ilköğretim ile bin 930 lise öğrencisi yeni eğitim döneminde okullara koştu. 60 okulda 538 öğretmen eğitim vermeye çalışacak.

 

“Okul öncesi eğitim üniversiteyi etkiler”

İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında Darende’de yapılan programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, üniversite başarısına temelden katkı sağlayan okul öncesi eğitimin toplum olarak önemsenmesi gerektiğini bildirdi.

Mehmet İzzet Paşa İlköğretim Okulunda 14 Eylül günü düzenlenen etkinliğe, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Koray Kartal, İlçe Emniyet Müdürü Sait Tanrıkulu, resmi kurum amirleri, okul müdürleri ve veliler katıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan Mehmet İzzet Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Metin Demir, öğretmenlerin amacının sadece bilgi aktarmak değil, bilgiyi çoğaltabilen, paylaşabilen, teknoloji ve bilim ışığında insanlığın yararına katkı sağlayan bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Toplum önemsemeli

Okul öncesi eğitimin önemini vurgulayan Tarak da; “İlköğretim eğitimin temelidir, günümüzde okul öncesi eğitimin önemi gün geçtikçe daha fazla ortaya çıkmaktadır. Üniversite başarısında temelden katkı sağlayan okul öncesi eğitimi toplum olarak önemsemeliyiz. Çünkü çocuk zekâsının gelişimi 0-4 yaş arasında olmaktadır. Nesillerimizin başarılı, çalışkan ve topluma faydalı olarak yetişmesi için eğitimi öncelik olarak hepimiz hayatımıza uygulamalıyız. Ülkelerin kalkınmışlık oranı eğitim durumuyla direk ilgilidir. Eğitim öğretime önem vermeyen milletler medeniyetin gerisinde kalmıştır ve kalmaya da devam edecektir” diye konuştu.

Öğrencilerin şiir okuduğu programda folklor grubu da halk oyunları gösterisi yaptı. 2’nci sınıf öğrencileri tarafından bu yıl kayıt yaptıran öğrencilere çiçek verilmesinin ardından programa katılan protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.


Anahtar Kelimeler: