Altyapıda kapsamlı çalışma

Altyapıda kapsamlı çalışma

Altyapıda kapsamlı çalışma
15.10.2009 14:35:00 1450 0

AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Burhan Ayhan 2009 çalışma döneminde Darende’nin köylerine alt yapı hizmetleri için yaklaşık 1 milyon TL’lik ödenek tahsis edildiğini ve uygulamaların büyük çoğunlukla tamamlandığını söyledi.

Burhan Ayhan, Yazıköy, Gaziköy, Başkaya, Günerli ve Barındır köylerinin kanalizasyonlarının yapımı için İl Genel Meclisi’nden 210 bin TL’lik ödenek tahsis edildiğini ve önümüzdeki günlerde Kaymakamlık tarafından ihaleleri yapılarak bu beş köyün alt yapısının tamamlanacağını bildirdi.

Köyler, hizmetler ve ödenekleri

Ayhan, bu yıl Hisarkale, Irmaklı, Karabayır, Ozan, Yazıköy ve Şuğul köylerinin içme suyu şebekesi ve tesis geliştirme çalışmalarında sona gelindiğini 200 bin TL’lik ödeneğin bu işlere harcandığını kaydetti.

Ayhan ayrıca 320 bin TL ödenekle 16 km uzunluğunda Balaban İçmeler-Gökderen-Karabayır, Yeşiltaş-Ilıca, Yazıköy yollarına ikinci kat asfalt kaplama yapıldığını ifade etti.

Sakarya-Günerli, Göllüce-Mürselpınarı, Şeref-Kuluncak, Mürselpınarı, Barındır-Şahinler-Bektaşyurdu, Yenipınar-Cevizli köy yollarına da 38 km stablize kaplama yapılarak 213 bin TL sarfedildiğini kaydeden Ayhan, bazı köylerde de yol, içme suyu, drenaj gibi alt yapı hizmetlerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: