Darende Hapkidoyu sevdi

Darende Hapkidoyu sevdi

Darende Hapkidoyu sevdi
15.10.2009 14:25:00 2295 0

Türkiye Hapkido Federasyonunun organize ettiği Hapkido Türkiye Şampiyonası 1’nci eleme turları Darende’de yapıldı. 13 Eylül günü Darende kapalı spor salonunda yapılan şampiyonaya 20 kulüp katıldı. 125 sporcunun katıldığı şampiyonada Darende Spor Kulübü takımı takım halinde birinci oldu. Evsahibi takım 6 birincilik 2 ikincilik 3’de üçüncülük aldı.

Şampiyonayı Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak Belediye Başkan Vekili Adil Sönmezler İlçe Emniyet Müdürü Sait Tanrıkulu, İlçe Gençlik Spor Müdürü Zeki Akalın Darende Spor Kulübü Başkanı Fatih Kumtepe, Türkiye Hapkido Federasyon Başkanı Şükrü Kınataş ve çok sayıda Darendeli sporsever izledi.

Darende’den Hapkido’ya ilgi

Şampiyonanın açılışında bir konuşma yapan Türkiye Hapkido Federasyon Başkanı Şükrü Kınataş alışılmışın dışına çıkarak bu dönem eleme turlarını Anadolu’daki çeşitli yerlerde yaptıklarını söyledi. Kınataş; “Güney Kore savunma sanatı Hapkido’yu yaygınlaştırmak ve vatandaşlarımızın ilgisini bu spor dalına çekmek amacıyla şampiyonalarımızı değişik il ve ilçelerde yapmaktayız. Darende’de Hapkido’ya karşı güzel bir ilgi var. Bu yıl ilçede kurslar açıldı ve çok sayıda vatandaşımız bu sporla yakından ilgilendi. Türkiye Şampiyonasının 1’nci eleme turunu Darende’de yapmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Temel felsefesi inanç

Darende’nin ilgi çeken farklı bir yapısı olduğunu belirten Kınataş; “Buraya daha önce geldiğimizde burayı ‘gönlümüzde Mevlana gibi görüyoruz’ demiştim. Somuncu Baba ve etrafındaki ortam bizi buraya çekti. Bu doğu sporunun temel felsefesi inançsal bazda insanları ahlâki değerlerle eğitip güçlendirmektir” diye konuştu.

Değişik illerden sporcuların katıldığı şampiyonada dereceye girenlere ödülleri ve sertifikalarını Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak ile Federasyon Başkanı Şükrü Kınataş verdi.

Dereceler

Federasyon Teknik Kurul Başkanlığını Halil Kozanoğlu, Merkez Hakem Kurulu Başkanlığını da Berhan Aslan’ın yaptığı müsabakalarda dereceye girenler şu şekilde; Yelpaze dalında Nihal Genç (Darende), Hapki Mu dalında Hacer İpek (Elbistan). Bayanlarda 57 kg’da Aylin Pekin Güngür (İstanbul) birinci, Hatice Güzel (Nurhak-K.Maraş) Erkeklerde 32 kg’da Onur genç (Darende) birinci,  Deniz Palalı (Nurhak-K.Maraş) ikinci, 40 kg’da Zafer Demir (Darende) birinci, Abdulhamit Kaya (Darende) ikinci, 48 kg’da Ege Bilgin (Darende) birinci, Hüseyin Görüş (Nurhak-K.Maraş) ikinci, 56 kg’da A. Remzi Aktaş (İstanbul) birinci, Naim Çelenk (İstanbul) ikinci, 64 kg’da Ali Burak Toy (Darende) birinci, Barış Dölen (Elbistan-K.Maraş) ikinci, 72 kg’da Çağıl Çelikşan (İstanbul) birinci, Gökan Çam (Elbistan-K.Maraş) ikinci, 72 kg üzerinde Mehmet Tombul (Darende) birinci, Erkay Akkan (Nurhak-K.Maraş) ikinci.


Anahtar Kelimeler: