Özürlülere vakıftan bayram hediyesi

Özürlülere vakıftan bayram hediyesi

Özürlülere vakıftan bayram hediyesi
Gündem 20.09.2009 15:56:00 2201 0

Bayramda çifte sevinç

Darende’de Hulusi Efendi Vakfı tarafından bayramın birinci günü bedensel engelli iki vatandaşa özel donanıma sahip motorlu ve akülü araç hediye edildi.

Darende’de yaşayan bedensel engelli 57 yaşındaki Emine Önal ve 52 yaşındaki Osman Çalık’ın mağduriyetini belirleyen Hulusi Efendi Vakfı yetkilileri iki şahıs için araç siparişi verdi. Motorlu aracına monte ettiği küçük tezgâhında sattığı ürünlerle ailesini geçindirmeye çalışan Osman Çalık ile doğduğundan beri yürüyemeyen Emine Önal bayram gününde kendilerine hediye edilen yeni araçlarıyla iki sevinci bir arada yaşadı.

Hayatı değişecek

Emine Önal aracının teslimi sırasında çok mutlu olduğunu, yeni verilen akülü aracıyla daha rahat hareket edebileceğini söyledi. Evinin bahçesine artık kendisinin çıkabileceğini belirten Önal; “Bana verdiğiniz bu hediye hayatımı değiştirecek, artık birisinin yardımı olmadan dışarı çıkabileceğim. En çok da çok yakınımızdaki Somuncu Baba türbesi ve civarındaki yerlere kendim gidebileceğim için mutluyum. Bu bayram gününde bizi memnun ettiniz, Allah da sizi iki cihanda aziz etsin” dedi.

Heyecandan uyuyamamış

Osman Çalık ise yeni aracına kavuşacağı için heyecandan sabaha kadar uyuyamadığını bildirdi. Vakfın her alanda hizmet ve yardımlarının insanları memnun ettiğini kaydeden Çalık; “Bundan sonra yeni aracımla ailemin rızkını kazanmaya devam edeceğim. Eski arabam çok arıza yapıyordu, rampalarda zorlanıyordu. Bu araba ile artık çok rahat edeceğim, bayram günü bize çifte sevinç yaşattığını için size minnet duyuyorum” dedi.

Araçların tesliminde Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş, kısa bir konuşma yaparak engellilerin sevinçlerine ortak olduklarını ve bayram gününde onları mutlu etmenin hazzını yaşadıklarını bildirdi. Ateş, engellilerin toplumda önemsenmesi gerektiğinin altını çizerek, herkesin çevresine faydalı olması gerektiğini kaydetti.


Anahtar Kelimeler: