Ayvalıya meydan yapılacak

Ayvalıya meydan yapılacak

Ayvalıya meydan yapılacak
4.09.2009 17:10:00 1675 0

Darende’nin en büyük ve en kalabalık beldesi Ayvalı’nın Belediye Başkanı Hamit Demir, yerleşim alanı içerisinde geniş ve ferah mekanlar oluşturmak amacıyla bir dizi çalışma başlattıklarını, beldeye düzenli bir pazar kurulması için meydan projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Hamit Demir, imar konularında bir takım düzenleme çalışmalarını başlatarak öncelikle beldede düzenli bir pazar kurulması ve beldenin geniş alana sahip olması amacıyla planladıkları meydan projesi için kamulaştırma çalışmaları yaptıklarını bildirdi.

Kamulaştırma başladı

Daha önce Belediyede Muhasebe Müdürü olan ve 2009 seçimlerinde BBP’den seçilerek çalıştığı kuruma başkan olan Hamit Demir, Darende’nin en büyük beldesi olduklarını ve ilçeye uzak olmaları nedeniyle vatandaşların ortak talepleri doğrultusunda bazı çalışmaları yönlendirdiklerini belirtti. Rutin çalışmaların yanı sıra beldeye bir meydan kazandırmak için oluşturdukları projeyi uygulamaya koyduklarının altını çizen Başkan Demir, belediye binasının etrafındaki 4 bin metrekarelik alanı kapsayan 13 ev ve arsayı kamulaştırarak Ayvalı’ya güzel bir meydan kazandıracaklarını kaydetti. Belediye imkanları ile çalışma yaptıklarını ve şu ana kadar 3 evi 30 Bin TL’ye kamulaştırdıklarını vurgulayan Demir, diğer yerleri de 10-30 Bin TL bedellerle alacaklarını ifade etti.

Geleceğe yönelik yatırım

Başkan Demir; “Coğrafik yapısı nedeniyle beldemizin bazı yerleri çok sıkışık, vatandaşlarımız günlük yaşamlarında bile zorlanıyor. Beldemizin içerisinde çevre düzenlemeleri ve peyzajlarıyla bir meydana ihtiyaç vardır. Bu projemizi hayata geçirerek Ayvalı’daki sıkışık yapılanmanın önüne geçeceğiz. Ayrıca beldemize kurulan pazarın daha düzenli olması, büyümesi gibi gelecekle ilgili yapılanmasını da planlayarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını burada görmesini hedeflemekteyiz” dedi.

Alt yapı çalışmalarını sürdürdüklerini de anlatan Başkan Demir, Göynük Mahallesine giden yolda genişletme ve istinat duvarı çalışması yaptıklarını da bildirdi. Yolun 1.5 kilometrelik kısmında genişliği 8 metreye çıkardıklarını kaydeden Demir, 25 Bin TL maliyetle istinat duvarlarıyla sağlamlaştırdıkları yolu stablize yaparak hizmet üretmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: