Darendeli atıcılardan tam hedef

Darendeli atıcılardan tam hedef

Darendeli atıcılardan tam hedef
4.09.2009 16:48:00 2122 0

Festival kapsamında trap atışları da yapıldı, Darende, Malatya ve Sivas bölgelerinden 38 kişinin yarıştığı atışlarda Darendeli atıcı Mehmet Fuat Özkan birinci oldu.

Festival kapsamında 19. trap atışları yapıldı, Darende Avcılar ve Atıcılar Derneğinin organize ettiği atışlara çevre illerden katılan yarışçılar hedefe fişek attı.

Trap atışlarının açılışında bir konuşma yapan Darende Belediye Başkanı İsa Özkan av ve silah kullanmaya meraklı olan Türk milletinin geleneksel yarışlarından birisi olan trap atışlarının festivale ayrı bir renk kattığını söyledi. Hayvanların korkulu rüyası avcılara atışlarında başarı dileyen Özkan ilk atışı yaparak yarışmayı başlattı. Hedefi ıskalayan İsa Özkan, başarılı olamayınca (hedefi kastederek) ‘yaraladı’ diye espri yaptı.

Darende Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Bekir Ecevit’te geleneksel hale gelen trap atışlarının vatandaşların ilgisini çektiğini ve bölgeden çok sayıda kişinin de atışlara katıldığını söyledi.

Yarışma sonunda atışlara Darende’den katılan Mehmet Fuat Özkan birinci, Sivas’tan katılan Fahrettin Erköse ikinci ve Malatya’dan katılan Burhan Kahvecioğlu üçüncü oldu. Yarışmacılara belediye tarafından plaket takdim edildi. Ayrıca trap atışlarının Darende’de yıllardır yapılmasında emekleri olan Mehmet Terzi’ye de bir plaket verildi.


Anahtar Kelimeler: