Bir festival böyle geçti

Bir festival böyle geçti

Bir festival böyle geçti
4.09.2009 16:40:00 1383 0

Darende’de bu yıl 56’ncısı gerçekleştirilen ve 3 gün süren Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali etkinliklerle kutlandı. Darende Kaymakamlığı, Darende Belediyesi ve Darende Spor Kulübü tarafından organize edilen festival nedeniyle çok sayıda Darendeli ilçeye geldi. Zengibar er meydanında bu yıl bir ilk yaşandı ve festivalin ağalığı bir bayana verildi. AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkanı İsa Özkan’ın önerisi ile yaptığı ve yapacağı hizmetlerden dolayı ‘Hanımağa’ ilan edildi. 325 pehlivanın yarıştığı festivalde Hulusi Efendi Vakfı adına güreşen Türkiye Şampiyonu milli atlet, Serdar Böke Zengibar’ın Başpehlivanı oldu.

Festival kapsamında çeşitli açılışlar ve yarışmalar yapıldı. Geçmiş yıllara oranla daha canlı geçen ve düzenli bir organize ile gerçekleşen festivalde hizmet edenler de plaketler ile taltif edildi.

Bu yılki festivale hemşehrimiz Sivas Valisi Ali Kolat, AK Parti Genel Başkan Yardımıcısı Haluk İpek ve eşi, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mücahit Fındıklı, AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Kuluncak Kaymakamı ve Darende Kaymakam Vekili Hüseyin Sayın, eski Darende Kaymakamı ve Güreş Ağası Vural Karagül, Gürün Kaymakamı Davut Gül, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Koray Kartal, İlçe Emniyet Müdürü Sait Tanrıkulu, AK Parti Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, eski Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş, çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MEHTERANLI KORTEJ

Festivalin ilk gününde kortej yürüyüşü, mehter gösterisi park açılışı ve sünnet şöleni ile çeşitli yarışmalar yapıldı.

Hükümet Konağı önünde kurban kesilmesinin ardından mehteran eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü Atatürk anıtında son buldu. Anıta çelenk sunulmasının ardından sunulan mehter gösterisi vatandaşlardan büyük ilgi gördü.


Anahtar Kelimeler: