Vakfın pehlivanı kazandı

Vakfın pehlivanı kazandı

Vakfın pehlivanı kazandı
Gündem 17.08.2009 11:24:00 3378 0

Zengibar Karakucak Güreşlerinde bu yıl başpehlivanlığı ağır sıklette er meydanına çıkan Türkiye Şampiyonu milli atlet, Serdar Böke aldı. Finale kaldığı Kırkpınar Başpehlivanı Kenan Şimşek’le 8 dakikalık sürede yenişemeyen Böke, ek sürede rakibiyle kıyasıya yarıştı. Güreş sırasında Kenan Şimşek’in elinde sakatlık olunca devam edemeyeceğini bildirdi. Hulusi Efendi Vakfı adına güreşen Serdar Böke, Zengibar’ın Başpehlivanı oldu. Daha önce de aynı meydanda 90 kiloda birinci olan Serdar Böke bu yıl Başpehlivanlık unvanını elde etti.

Zengibar er meydanına yurdun değişik yerlerinden 325 güreşçi katılırken çok sayıda vatandaş atasporunu heyecanla izledi. 

Anadolu’daki gücün devamı

Güreşleri izleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, er meydanlarında atasporunun devam etmesinin güzel bir kültür olduğunu söyleyerek; “Güreşler Anadolu’daki gücün devam ettiğinin bir göstergesidir” dedi.

Güreşleri izlemeye gelen hemşehrimiz Sivas Valisi Ali Kolat da güreşlerin yıllardan beri atasporunun yaşatılması amacıyla sürdürülen güzel bir gelenek olduğunu bildirdi.

Güreşçilerin dereceleri

Serdar Böke’nin Başpehlivanlığı aldığı güreşlerde Kenan Şimşek ikinci, Ümit Balta’da üçüncü oldu. Ayrıca diğer birincilikler şu şekilde; 90 kg’da Salih Tolu, 80 kg’da Musa Gürbüz, 75 kg’da Ömer Çubukçu, 70 kg’da İsmail Zade, 65 kg’da Yücel Aksakal, 60 kg’da Selçuk Şahin, 55 kg’da Gökhan Zorba, 50 kg’da Abdussamet Özcan, 45 kg’da Mehmet Tekerlek. Ayrıca Darendeli güreş cazgırı merhum Kaya Zontul’un oğlu Gökhan Zontul en centilmen pehlivan seçildi. Bu yıl güreşçilere yolluk verilmeyerek 1.’den 6’ya kadar derecelerine göre para ödülü verilmesi güreşlerin iddialı geçmesini sağladı. Birbirlerini yenmek için yarışan güreşçilerden 32’si çeşitli yerlerinden yaralandı.

Güreşlerin tamamlanmasının ardından Başpehlivanlığı alan Serdar Böke omuzlara alınarak sahada tur attırıldı. Hulusi Efendi Vakfı tarafından, Başpehlivanlığı alan milli atlete üzeri altın kaplamalı tuğra hediye edildi. Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş, Böke’yi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.


Anahtar Kelimeler: