Serhat Erdoğan başarıya doymuyor

Serhat Erdoğan başarıya doymuyor

Serhat Erdoğan başarıya doymuyor
Eğitim 15.08.2009 19:05:00 5208 0

Darende’nin ilk özel eğitim kurumu olan Özel Birgül İlköğretim Okulu’nun açıldığı zaman kaydolan ve aynı okulda öğrenim görerek bu yıl mezuniyet sevincini yaşayan Serhat Erdoğan, eğitim sırasında elde ettiği başarılarla adından söz ettirdi. Kısa bir süre önce açıklanan SBS’de 496 puanla Malatya ikincisi, Darende birincisi olan Serhat Erdoğan gönlünde vali olma hedefinin yattığını söyledi.

Ödülleri eve sığmadı

SBS’de elde ettiği rekor başarının yanı sıra Serhat bugüne kadar çok sayıda yarışmada da okulunu ve Darende’yi en iyi şekilde temsil etti. Girdiği yarışmalardan kazandığı akıllı tahtayı okuluna hediye eden Serhat, ayrıca biri laptop olmak üzere 2 de bilgisayar kazandı. Türkiye ve defalarca Malatya birincilikleri olan Serhat Erdoğan çok sayıda şilt, takdir ve başarı belgesinin yanı sıra bedava internet gibi hediyelerden en sonuncusunu ailesinin deniz tatili ile verdiğini söyledi. Harp Okulları sınavında 52 bin kişinin arasından ilk 600’e girmeyi başaran Serhat, SBS’de aldığı 496 puanla Ankara Fen Lisesi’ni kazandığını ve eğitimini burada sürdüreceğini ifade etti.

Başarısını çok okumaya borçlu

Başarısını planlı çalışmaya borçlu olduğunu, sürekli okuduğunu bildiren Serhat, eğlenirken öğrenmeyi tercih ettiğini belirtti. Sürekli roman, yabancı dil kitapları okuduğuna dikkat çeken Serhat, öğretmelerinin verdiği ödevleri eksiksiz yapmanın da gelişimine büyük katkı sağladığını sözlerine ekledi. Serhat gelecekle ilgili de hedefinde vali olarak bu millete hizmet etmeyi düşündüğünü söyleyerek ailesine yakışır, Darendeli olmanın çalışkanlığıyla bir Türk gencinin nasıl olması gerektiğinin mesajını verdi.

Darende’de kitap-kırtasiye işiyle meşgul olan baba Mehmet Erdoğan ise Serhat’ın başarısına ciddi katkılar sağlayan Özel Birgül Okulunun kurucularına, yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür ederek oğlunun iyi bir eğitim alıp, kendi gayretleriyle de güzel başarılara imza atmasının gurur vesilesi olduğunu söyledi.


Anahtar Kelimeler: