Göynük sular altında kalacak

Göynük sular altında kalacak

Göynük sular altında kalacak
Gündem 15.08.2009 19:03:00 4963 0

Ayvalı Beldesinin en uzak mahallerinden birisi olan Göynük’ün muhtarı Salih Taşkıran 3 yıla kadar yerleşim alanının Kaynarca Barajı’nın suları altında kalacağını söyledi. Ayvalı’ya 7 kilometre uzaklıktaki Göynük’ün köy statüsünde olmadığı için devletin, beldeye uzak oldukları için de yerel hizmetlerden yararlanamadıklarını iddia eden Taşkıran, verimli arazileri sular altında kalacağı için vatandaşların mağdur olacağını bildirdi.

50 hanede 150 vatandaşın bulunduğu mahallenin büyük çoğunluğunun gurbetçilik yaparak çeşitli illerde geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. Göynüklülerin Balıkesir, Aydın, Manisa ve Nazilli gibi yerlerde bulunduğunu ve halı mobilya işiyle uğraştıklarını kaydeden Muhtar Salih Taşkıran, kayısı başta olmak üzere tahıl üretimi yapılan bölgede sulu tarım arazilerinin birkaç yıla sonra sular altında kalacak olmasının üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Petelik mevkine yapılacak Kaynarca Barajı’nın 160 metre olacak gövde yüksekliği ile geniş bir sahayı etkileyeceğini, suların altında kalacak yerlerin istimlak edilerek vatandaşların başka yerlere göç edeceğini ifade etti. Mahallelerinin bir kısmının yüksek rakımlı bir alanda olduğunu da ifade eden Taşkıran, 1960 yılında Adnan Menderes’in zamanında yapılan afet evleri gibi barajın altında kalacak vatandaşlar için belli standartlarda yeni bir yerleşim alanına evlerinin yapılmasını istediklerini vurguladı. Taşkıran yukarı mahalleye oradan da Nurkuyusu Köyü üzerinden Darende’ye ulaşım sağlanan yolun da stablize yapılmasını istedi.

Gazetemizin abone ve tahsilat işleriyle ilgilenen Sefa Çelik’le beraber ziyaret ettiğimiz Salih Taşkıran tüm Göynüklülere de Darende Haber aracılığı ile selamlarını iletti.


Anahtar Kelimeler: