Davet gelenekleri sürüyor

Davet gelenekleri sürüyor

Davet gelenekleri sürüyor
15.08.2009 15:46:00 1193 0

Darende’nin köklü ailelerinden Ali ve Muhsin Haznedaroğlu kardeşler geleneksel olarak verdikleri davette hemşehrilerimizi buluşturdu.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan emekli müfettiş Ali Haznedaroğlu ile işadamı Muhsin Haznedaroğlu her yıl Darende’de verdikleri yemek davetini bu yıl da verdi. Nadir Mahallesindeki evlerinin bahçesinde dut ve kayısı ağaçlarının altında verilen davete Belediye Başkanı İsa Özkan, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, Darende dışında bulunan çok sayıda hemşehrimiz ve vatandaşlar katıldı. Darende kebabı ikram edilen davette bir konuşma yapan Ali Haznedaroğlu Darende’nin kendileri için çok önemli olduğunu ve gurbette yaşayanların bu duyguyu daha yoğun hissettiğini söyledi. Memlekete sahip çıkılması ve güzel hizmetler yapılmasını temenni ettiklerini bildiren Haznedaroğlu katılan tüm misafirlere teşekkür etti. Muhsin Haznedaroğlu da gurbette sürekli memleket ve eski dostlarının özlemini çektiklerini her yıl böylesi davetlerle dostları bir araya getirerek kaynaştıklarını belirtti.

Muhsin Haznedaroğlu geçen yıl ihtiyacı olan vatandaşların faydalanması amacıyla 200 kişilik plastik sandalye ve masayı İbrahimpaşa Cami’ne hibe ederek toplu etkinliklerde vatandaşların istifadesine sunmuş, ayrıca çok sayıda kitabı da Nadir İlköğretim Okulu Kütüphanesi’ne bağışlamıştı.


Anahtar Kelimeler: