Darendeli genç İTÜ birincisi oldu

Darendeli genç İTÜ birincisi oldu

Darendeli genç İTÜ birincisi oldu
Eğitim 21.07.2009 08:49:00 3746 0

Gazetemiz yazarlarından Aşağıulupınarlı Raziye Sağlam’ın oğlu Hüseyin Sağlam, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesinden bölüm birincisi olarak mezun oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde birinci olarak ismi anons edilip de başarı belgesi ile diplomasını almak üzere binlerce kişinin önünde sahneye davet edilmenin çok heyecan verici olduğunu söyleyen Sağlam; “Şimdi önümde yeni bir dönem başlıyor. Kendi alanımda yüksek lisans yapmak için İsveç - Chalmers University of Technology, Norveç - Norwegian Technology University of Science  ve Hollanda Delft University of Technology’ne başvurdum. Bu üniversitelere kabul edilme kriterleri olarak; okul not ortalaması, İngilizce dil bilgisi seviyesi ve ders dışı aktiviteler baz alınmaktadır” dedi.

Yat dizaynı uzmanı olacak

Yapmış olduğu üç başvuru sonucunda bu üniversitelerin her birine kabul edildiğini bildiren Sağlam; “Bu üniversitelerden seçimimi, uzmanlaşmak istediğim alanda dünyada sayılı üniversitelerden biri olan İsveç’teki ‘Chalmers University of Technology yönünde kullandım. Bu seçimde, yat dizaynı ve hafif ağırlıklı teknelerin üretimi üzerine uzmanlaşmak istemem etkili olmuştur” diye konuştu.

İki senelik programın ardından bilgi ve deneyimlerinin artırması ile program bitiminde ülkemizde gemi inşaatı konusunda katkı sağlayabileceğini ifade eden Hüseyin Sağlam sözlerini şu şekilde tamamladı; “Bir mühendis olarak bilgilerimi ülkem için kullanmak arzusundayım. Ayrıca ülkemi iyi bir şekilde yurt dışında tanıtma açısından da bu imkan bana büyük bir fırsat sağlayacaktır.”

Genç hemşehrimizi başarısından dolayı kutluyor, sevincini paylaşıyor, bir Darendeli olarak yeni başarılarla adını duyurmaya devam etmesini diliyoruz.


Anahtar Kelimeler: