Yöresel ürünler satışa sunuldu

Yöresel ürünler satışa sunuldu

Yöresel ürünler satışa sunuldu
Gündem 21.07.2009 08:39:00 1749 0

Hulûsi Efendi Vakfı tarafından ihtiyaçlılar yararına Darende’de kermes düzenlendi.

Yurdun değişik bölgelerinde şube ve temsilcilikleri olan Hulûsi Efendi Vakfı geliri ihtiyaçlı vatandaşlar ve eğitim gören öğrencilere harcanmak üzere kermes düzenledi.

8. Darende, Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi Etkinlikleri kapsamında yurdun değişik yerlerinden getirilen yöresel ürünlerin satışının yapıldığı kermesin açılışı yapıldı. Eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu, Prof. Dr Ahmet Akgündüz ve H. Hamidettin Ateş’in yaptığı açılışın ardından illerin standları gezildi. Türkiye’nin birçok yöresinden getirilen ürünlerin satışa sunulduğu kermeste, Adana, Afyon, Amasya, Ankara, Aydın, Bolu, Bursa, Bartın, Denizli, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, K.Maraş, Karabük, Kayseri, Konya, Malatya, Mersin, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Tokat illerinin yöresel ürünleri tanıtıldı. Kermesin açılışına katılanlar yurdun dört bir yanından getirilen ürünlere yoğun ilgi gösterildi.

Kermeste ayrıca vakıf yararına sürpriz bir hediye verileceği duyurularak açık artırma yapıldı. Konyalı işadamı İbrahim Aydoğan açık artırmada 10 Bin TL ile en fazla parayı taahhüt etti. Aydoğan’a Kangal cinsi ‘karabaş’ adlı bir köpek hediye edildi.


Anahtar Kelimeler: