ALİ KOLAT SİVASA GELEREK GÖREVE BAŞLADI

ALİ KOLAT SİVASA GELEREK GÖREVE BAŞLADI

ALİ KOLAT SİVASA GELEREK GÖREVE BAŞLADI
Gündem 29.06.2009 14:14:00 2752 0

İçişleri Bakanlığı kararnamesiyle Sivas Valiliğine atanan hemşehrimiz Ali Kolat, görevine başladı.

Vali Kolat, Sivas Havaalanı`nda Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Jandarma Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Hakan Doğan ve Emniyet Müdürü Yahya Bal tarafından karşılandı.
     Havaalanındaki karşılamanın ardından vilayete geçen Vali Kolat, Hükümet Konağı önünde polis tören mangasını selamladı. Kolat, karşılamaya gelen il idarecileri, protokol üyeleri ve basın mensuplarının tek tek elini sıkarak tanıştı. 

Vali Kolat’ı karşılamaya Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Sarılar, Balaban’dan komşusu olan işadamı Gazi Türkyılmaz, Darende Haber Yazı İşleri Müdürü Aslan Tektaş ve çok sayıda Darendeli de katıldı.

Makamına geçen Vali Kolat, düzenlediği basın toplantısında, göreve başladığı Sivas`ın kendisi için şans olduğunu belirterek, ``Sivas geçmişiyle, tarihiyle, insanıyla çok özel bir yer. Biz de bu Sivas`a layık olmaya gayret edeceğiz. Sivas`ta birçok kültürü bir arada görmek, birçok medeniyetin kültürlerini, uzantılarını görmek mümkün. Bizim de bunlara bütün kültürleri, bütün düşünceleri, bütün yapıları kucaklayacak şekilde bir çaba içerisinde olacağız. Her şeyi gönül huzuru içeresinde, dostlukla, saygı çerçevesi içerisinde göstereceğiz`` dedi.
     Sivas`ta bugüne kadar görev yapan valilere teşekkür eden Kolat, kendisinin de mahcup olmadan, elinden geldiğince diğer valilerin yarım bıraktığı yerden görevini devam ettirmeye çalışacağını söyledi.
     Kolat, şunları kaydetti:
     ``Bu çalışmalarımız tamamen kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, adliyesiyle, askeriyesiyle ve özellikle vatandaşıyla yapılabilecek bir çalışmadır. Son yıllarda katılımcı yönetim anlayışı son derece yaygınlaştı ve artık yani tepeden inme emirler yerine, herkes ile istişare edilerek, herkesin görüşü alarak, herkese açık olarak bir yol izlemek, hizmet açısından daha faydalı, yararlı olduğu görülmüş ve biz de bu yolu izlemeye çalışacağız. Her yönüyle sizin, kamuoyunun desteğine ihtiyacımız var. Her türlü eleştiriye de açığız. Yanlış yaptığımız zaman bizi düzeltiniz, doğru yapmak için de bize yol gösteriniz.``
     Vali Kolat, uzun yıllar kaymakamlık ve idarecilik yaptığına da işaret ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:
     ``Valililerin birinci görevi huzur ve asayişi sağlamaktır. Biz hem devletin temsilcisi, hem hükümetin ve her bakanlığın ayrı ayrı temsilcisi olarak görevimizi yerine getireceğiz. Bizim asayişin yanında ekonomik görevlerimiz vardır, sosyal görevlerimiz vardır. Ben Malatyalıyım, Darendeliyim. Sivas`tan bir ayrımız gayrımız yok. Aynı sıkıntıları orada da insanımız yaşıyor. Hep beraberce paylaşacağız. Sosyal çözümler bulmaya gayret edeceğiz. Zaten kurulu düzen var. Bu konuda çalışan kurumlar, kuruluşlar var, sivil toplum kuruluşları var, belediyelerimiz var. Biz de bunlara destek vereceğiz, motive edeceğiz. İnşallah hep birlikte güzel şeyler yapma azim ve kararlılığı içerisindeyiz.``
     Vali Kolat, daha sonra ilçe kaymakamlarıyla bir süre görüştü. 


Anahtar Kelimeler: