Mamatya’da Birgül damgası

Mamatya’da Birgül damgası

Mamatya’da Birgül damgası
Gündem 4.06.2009 17:05:00 3403 0

Mamatya’da Birgül damgası

Öğrencilerimizden büyük başarı

Bu yıl 7.si gerçekleştirilen Malatya Matematik Yarışması’na (Mamatya) Özel Birgül İlköğretim Okulu damgasını vurdu. Yarışmada Darende’nin yüz akı olan Özel Birgül İlköğretim Okulu 3 altın ve 1 gümüş madalya ile 1 mansiyon ödülü kazanarak başarılar zincirine bir halka daha ekledi.

9 Mayıs 2009 Cumartesi günü yapılan yarışmada Malatya merkez ve ilçelerinden 30’dan fazla ilköğretim okulundan 450 civarında öğrenci katıldı. Özel Birgül İlköğretim Okulu yarışmada, kategorisindeki altı altın madalyanın üçünü aldı.

Ödülleri topladılar

Daha öncede ulusal ve il bazındaki olimpiyat ve yarışmalarda birincilikler elde eden okul öğrencileri, Mamatya’da da kategorisindeki altı altın madalyanın üçünü alarak takdirleri üzerinde topladı. Aldığı ödüllerle okul eğitim kalitesi ve başarılarını bir kez daha gösterdi. 7.sınıf ve 8.sınıf öğrencilerinin sınıfları arasında yapılan değerlendirmede; Bekir Oruç-İl İkincisi (Altın Madalya), Serhat Erdoğan-İl Üçüncüsü (Altın Madalya), Muhammed Demir-7.sınıflar İl İkincisi (Altın Madalya), Sena Binici-7.sınıflar İl Beşincisi (Gümüş Madalya), Ömer Faruk Yıldırım- Mansiyon (Mansiyon Ödülü) ödülüne layık görüldü.

Darende’nin adı yüceliyor

Özel Birgül İlköğretim Okulu’ndan yapılan açıklamada öğrencilerin beklenen bir başarıyı elde ettiklerini ve alınan ödüllerle iftihar vesilesi oldukları bildirildi. Açıklamada; “Öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken verdiğimiz emeğin karşılığını böylesi önemli yarışmalarda elde ettiğimiz başarılarla görmekteyiz. Öğretmenlerimizin ciddi ve gayretli çalışmaları, öğrencilerimizin bitmeyen azmi, velilerimizin destekleriyle her zaman güzel başarılar elde ediyoruz. Darende’de eğitim veren bir kurum olarak ilde ve ülke genelinde yapılan yarışmalarda başarılar elde etmemiz hiç şüphesiz ilçemizin adını da yükseltmektedir. Anadolu’daki ilçelerden de istenildiğinde güzel başarılar elde edilebileceğini kanıtlamaktayız. Başarı küpü olan öğrencilerimizin elde ettiği derecelerle bir kez daha gurur duyduk. Hem öğrencilerimiz, hem öğretmenlerimiz hem de ailelerini kutluyoruz” denildi.

Öğrencilere ödülleri 25 Mayıs 2009 Pazartesi günü Malatya Sabancı Kültür Merkezi’nde yapılan ödül töreniyle verildi. Çok sayıda yetkilinin katıldığı törende ilk üçe giren öğrencilerimize ödüllerini takdim eden Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürü başarılarından dolayı öğrencileri, matematik öğretmenlerini ve okulu tebrik etti.

Mamatya’da başarı gösteren öğrencileri makamında kabul eden Darende Kaymakamı Vural Karagül öğrencileri altın hediyesiyle ödüllendirdi. Başarının Darende adına çok güzel bir kazanım olduğunu kaydeden Karagül, öğrencilere ve öğretmenlerine birer çeyrek altın taktı. 


Anahtar Kelimeler: