Ziyaretçi yoğunluğu arttı

Ziyaretçi yoğunluğu arttı

Ziyaretçi yoğunluğu arttı
Gündem 4.06.2009 16:57:00 2313 0

Her geçen gün ziyaretçi sayısı artan Somuncu Baba Hazretlerinin türbe ve camisi ile ilavesinin yetersiz kalması nedeniyle Hulûsi Efendi Vakfı tarafından 3 bin 500 kişilik ikinci ilave cami inşaatına da başlandı.

Mevcutların yanına başlanılan yeni binanın hafriyat çalışmaları tamamlandı. Eskileriyle birlikte aynı anda 5 bin kişinin ibadet edebileceği kapalı bir mekan olacak caminin, projesi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Sivas Bölge Müdürlüğü’nce onaylandı.

Gelen ziyaretçiler ve ibadet edenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek müştemilatın da projelendirildiği çalışma kapsamında ilave kısımların mevcut binalarla görünüm itibariyle aynı tarzda inşa edileceği belirtildi.

Proje çalışmalarında doğa ve çevredeki dokuların yapılarına uyumu öngören Hulûsi Efendi Vakfı’nın konusunda uzman kişilere hazırlattığı yeni cami projesinin mimarisiyle büyük ilgi görecek. Proje çalışması, Somuncu Baba Külliyesinin uzun yıllardır restorasyon ve yenileme ile ilave kısımlarının projelerini hazırlayan Yüksek Mühendis Mimar Şerif Ali Akkurt ve Mühendis Veysel Aydoğan tarafından hazırlandı.


Anahtar Kelimeler: