Vakfa hizmet ödülü verildi

Vakfa hizmet ödülü verildi

Vakfa hizmet ödülü verildi
Gündem 4.06.2009 16:57:00 1712 0

Gerçekleştirdiği örnek ve güzel çalışmalardan dolayı Hulûsi Efendi Vakfı’na Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından Vakıflar Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Hizmet Ödülü’ verildi.

Malatya Polisevi`nde 4 Mayıs 2009 günü düzenlenen etkinliğe Vali Halil İbrahim Daşöz, Vakıflar Bölge Müdürü Yakup Aktürk, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ve İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu`nun yanı sıra sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Eserler, Türkiye`nin tapusu

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, ülkenin dört bir yanının vakıf eserleriyle dolu olduğunu ifade etti. Vali Daşöz, "Ecdadımız en iyi ve en güzel duygularını vakıf eserleriyle ortaya koymuştur. Vakıf eserlerimiz, Türkiye`nin tapusu olduğunun bir göstergesidir. Bizlere düşen büyük bir sorumluluk var. Tarihi miraslarımıza sahip çıkmalıyız. Malatya`da vakıf eserlerinin yoğunluğuna bağlı olarak çalışmalar yapılıyor. Malatya`da neredeyse el atılmamış vakıf eseri yok. Bu müesseseler daha çok güçlendirilip devam ettirilmelidir" dedi.

Mirasımıza sahip çıkılmalı

Vakıflar Bölge Müdürü Yakup Aktürk ise, Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak 2009 yılında onarılmamış eski eser bırakmamak için çalışacaklarını söyledi. Aktürk, geçmişin mirası üzerine geleceği inşa etmenin gururunu yaşadıklarını ifade ederek, "Tarihi mirasımıza sahip çıkarak, çocuklarımıza aktarmalıyız. Bu yüzden vakıf kültürünü önemsiyoruz. Bugün hepimize miras kalan tarihi eserlerimizin değerini bir kez daha irdelemeliyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından bazı vakıflara çalışmalarından dolayı ödülleri verildi. Hulûsi Efendi Vakfı’na verilen ‘hizmet ödülü’ Vakıf İdari ve Mali İşler Müdürü İ. Hakkı Özbay’a takdim edildi.


Anahtar Kelimeler: