Trafik kültürü küçük yaşta verilmeli

Trafik kültürü küçük yaşta verilmeli

Trafik kültürü küçük yaşta verilmeli
4.06.2009 16:51:00 1881 0

Trafik Haftası nedeniyle okullarda öğrencilere seminer veren Bölge Trafik İstasyon Amiri Rahim Eserer kazalarını azaltmak için trafik eğitimine ağırlık verilmesi gerektiğini ve küçük yaşlarda bu çalışmayı yaparak çocuklarda trafik kültürünün geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Emniyet Müdürlüğünce görevli Komiser Nuh Ali Çil’le birlikte okullarda Trafik Haftası nedeniyle seminerler veren Başkomiser Rahim Eserer, Özel Birgül İlköğretim Okulunda yaptığı konuşmada bugünün çocuklarının yarının yayaları ve sürücüleri olacağından hareketle trafik terörüne ancak çocukların eğitilmesi ile dur denebileceğini söyledi.

Eserer, "(Ağaç yaşken eğilir) diye bir atasözümüz var. Trafik kazalarının önlenmesi amacıyla, trafikte dört temel kural var. Bunların en önemlisi olan eğitim konusunu siz çocuklarımıza şimdiden vermeliyiz. Sizlere bu yaşlarda eğitim vererek trafik kazalarının önüne geçebilir, can ve mal kayıplarını azaltabiliriz" dedi.

Trafik kazalarını önlemek için ceza yazmanın tek başına yeterli olmadığının altını çizen Rahim Eserer, "Denetimler sadece trafik kazalarının yüzde 5`ini önlemektedir. Trafik kazalarını azaltmak için trafik eğitimine ağırlık verilmelidir. Avrupa`da çocuklar daha küçük yaşta trafik bilgisi eğitimi alıyor. Çocuklarda bu sayede bir trafik kültürü gelişiyor" diye konuştu.

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Eserer ve Çil, sinevizyon sunumları ile de çeşitli bilgiler aktardı.


Anahtar Kelimeler: