Ameliyattaki tesadüfle gelen sağlık

Ameliyattaki tesadüfle gelen sağlık

Ameliyattaki tesadüfle gelen sağlık
Sağlık 4.06.2009 16:43:00 10447 0

Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi’nde ameliyat edilen bir şahsın fıtığından apandisit çıktı.

Sivas’ın Gürün ilçesine bağlı Yazyurdu köyünde çiftçilik yapan 67 yaşındaki Kemal Salt fıtık rahatsızlığı nedeniyle Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde kasık fıtığı rahatsızlığı tespit edilen şahıs ameliyata alındı. Cerrahi müdahaleyi yapan Operatör Doktor Latif Kahraman, operasyon sırasında on binde bir görülen ve tıp literatüründe amyand fıtığı olarak bilinen fıtık kesesi içerisinde akut apandisitle karşılaştı. Yapılan müdahale ile şahıs başarılı bir operasyon     sonucu tedavi edildi.

Cerrahi müdahaleyi yapan Operatör Dr Latif Kahraman, fıtık kesesi içerisinde karşılaştıkları akut apandisitin patlaması halinde şahsın hayati tehlikesi olabileceğini ve bu ameliyat yapılmasa rahatsızlığın nedeninin de ortaya çıkmamış olacağını kaydetti.

Hayatı kurtuldu

Kahraman 2 yıldır sağ tarafında bir rahatsızlık olduğu şikâyetiyle hastaneye başvuran ve tedavisini yaptıkları hastada ender görülen bir vakanın ortaya çıktığını söyledi. Latif Kahraman; “Fıtık kesesi içerisinde akut apandisit olması doğal bir durum değildir. On binde bir görülen bu olaya tıp dilinde amyand fıtığı denmektedir. Ameliyat sırasında karşılaştığımız durum karşısında hem fıtık hem de apandisit ameliyatı yaptık. Apandisitin fıtık kesesinde patlaması durumunda şahsın hayati tehlikesi oluşabilir ve bu sorun da kolay kolay tespit edilemeyebilir” dedi.

Başarılı uygulamalar yapılıyor

Bir süredir hastalığı nedeniyle rahatsızlık çeken hastanın tıbbi ve teknik donanımları yeterli olan hastanede ameliyat edilerek sağlığına kavuşturulduğuna dikkat çeken Kahraman; “Böylesi ve benzeri rahatsızlıkların Darende gibi il merkezlerine uzak, ancak personel ve donanımıyla yeterli olan bir hastanede yapılmış olması sevindirici bir durumdur. Hastanemizde böylesine başarılı tedavilerin uygulanması yüz güldürücü boyutlara ulaşmıştır” diye konuştu.

Latif Kahraman ayrıca hastanede troid, kasık ve göbek fıtığı, hemoroid gibi genel cerrahi kapsamındaki ameliyatları başarı ile yaparak vatandaşları sağlıklı bir şekilde evlerine göndermenin sevincini yaşadıklarını ifade etti.

2 yeni doktor geldi

Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesine ataması yapılan iki yeni doktor göreve başladı.

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı yeni atamalarla mecburi hizmetini yapacak olan 2 uzman doktor Darende’yi tercih etti. Çocuk Uzmanı Dr. Emre Akkelle ile Aile Hekimi Uzman Dr. Diren Kaya atamalarının ardından ilçeye gelerek görevlerine başladı. Hastanede 6’sı Uzman, 7’si pratisyen ve 2’si de diş hekimi olmak üzere toplam 15 doktor görev yapıyor.


Anahtar Kelimeler: