Yüzde 10 okuma bilmiyor

Yüzde 10 okuma bilmiyor

Yüzde 10 okuma bilmiyor
Eğitim 4.06.2009 16:31:00 2702 0

Darende Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak ilçe genelinde 3 binin üzerinde vatandaşın okuma yazma bilmediğinin belirlendiğini kaydetti.

İlçedeki mahalle ve köy muhtarları ile eğitim konularındaki sorunları görüşmek üzere 4 Mayıs 2009 günü bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre Darende genelinde 3 binin üzerinde vatandaşın okuma-yazma bilmediğinin belirlendiğini ve bu sorunu aşmak için kapsamlı bir çalışma başlattıklarını bildirdi.

El ele verilerek çözülecek

Daha önce öğretmenler ve din görevlileri ile toplantılar yaptığını ifade eden Necati Tarak, “Muhtarlar olarak sizlerden ricamız bulunduğunuz yerlerde okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın bu eğitimleri almaları için gereken teşviki sağlamanızdır. Bakanlığımızın talimatı herhangi bir yerde yalnızca bir vatandaş dahi başvursa kurs açılması mecburidir. Yakın bir zamanda yapılan seçimlerde hâlâ imza atmak yerine parmak basan vatandaşlarımız oldu. Bu durum hepimiz için bir utanç meselesidir. Bilgi, iletişim ve teknolojinin sınır tanımadan geliştiği bir çağda mahallelerimizde, köylerimizde hâlâ okuma yazma bilmeyen, birilerinden sürekli yardım isteyen insanlarımızın olması hepimizin el ele vererek çözeceği bir sorundur. Nerede olursa olsun talep edildiği halde bir vatandaşımız dahi olsa biz bu kursları açacağız” dedi.

Bilgisayarları kullanarak eskitin

Muhtarların gelişen teknoloji takip etmelerini de isteyen Tarak, “Tüm okullarımızda bilgisayar sınıflarımız var, derslerin dışında bomboş duruyorlar. Vatandaşlarımız talep ettiği takdirde tüm okullarımızdaki bilgisayar sınıflarımızda kurslar açarak herkesin bu imkandan yararlanmasını sağlayabiliriz. Devlet insanlarının her türlü eğitimi ve gelişmesi için vardır. En küçük köy okulumuzda dahi bugün bilgisayarlar ve internet var, siz muhtarlarımız ya da vatandaşlarımız devletin sunduğu böyle bir imkan varken neden bundan istifade edemeyesiniz. Bilgisayar yenilenmesi gereken bir teknolojiye sahip, gelin bilgisayarlarımızı kullanarak eskitelim” diye konuştu.

Mahalle ve köylerdeki öğrencisizlik nedeniyle kapalı olan okul binalarına da özellikle muhtarların sahip çıkması gerektiğini belirten Necati Tarak, talep edildiği halde eski okul binalarının muhtarlık ya da kamunun ortak kullanımına tahsis edilebildiğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: