Darende çöldeki vaha gibi

Darende çöldeki vaha gibi

Darende çöldeki vaha gibi
Gündem 4.06.2009 16:26:00 1630 0

Yaşar Alptekin: “Darende çöldeki vaha gibi”

Sinema oyuncusu ve manken Yaşar Alptekin hayranlıkla gezdiği Darende’yi çölde vaha görmeye benzetti.

Daha önceden ününü duyduğu Somuncu Baba Külliyesini ziyaret etmek amacıyla Darende’ye gelen yeşil takkesi ve boynuna astığı tesbihiyle ilgi odağı olan Yaşar Alptekin’e Cuma namazını kıldığı camide vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’in misafiri olan Yaşar Alptekin, külliye ve civarındaki yerleri hayranlıkla gezdi.

Darende’ye gelirken yolda kurak bir Anadolu ilçesi görmeyi hayal ettiğini ancak gördüğü doğal, tarihi ve manevi güzelliklerin kendisini çok etkilediğini ifade etti. Özellikle büyük bir manevi haz duyarak ziyaret ettiği Somuncu Baba Külliyesinin bir çok güzelliği içerisinde barındırdığını ver herkesin nasibince bir şeylerden faydalandığını kaydetti.

Alptekin: “Darende’yi, çöl ortasında vaha görmeye benzetiyorum. Etrafı bomboz dağlardan oluşan bir coğrafyanın içerisinde yeşillikler, sular, doğal, tarihi güzellikler ve tüm bunlara ilaveten manevi bir atmosfer burayı çok güzel kılıyor” dedi.

Özel Birgül İlköğretim Okulunda öğrencilerle söyleşi de yapan Alptekin burada kendisinin magazin dünyasından bir anda manevi atmosferi yaşamaya geçtiğini anlattı. Son beş yıldır dini konularda kendisini yetiştirmeye çalıştığını kaydeden Yaşar Alptekin, ışıltılı bir dünyada yaşayan parası ve şöhreti olan ünlülerin maneviyattan uzak olduğu için mutsuz olduklarını kaydetti.


Anahtar Kelimeler: