SAMİ ERDEM VEFAT ETTİ

SAMİ ERDEM VEFAT ETTİ

SAMİ ERDEM VEFAT ETTİ
Gündem 23.05.2009 15:27:00 13949 0

Sami Erdem son yolculuğuna uğurlandı

Egebank`ın eski genel müdürü ve ortağı olan, hayırsever hizmetleriyle tanınan, yüzlerce Darendelinin ekonomi alanı başta olmak üzere çeşitli alanlarda iş sahibi olmasını sağlayan hemşehrimiz Sami Erdem vefat etti.

Kemik iliği kanseri rahatsızlığı nedeniyle 2002’den beri tedavi gören Sami Erdem’in, 23 Mayıs 2009 günü Florence Nightingale Metropolitan Hastanesinde saat 14.00’de vefat ettiği bildirildi. Yaklaşık bir aydır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Sami Erdem, 25 Mayıs 2009 günü Şakirin Camisi’nde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Türkiye Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü ile Tütünbank Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra bir dönem İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Egebank Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunan Sami Erdem’in cenazesine katılım yoğun oldu.

Cenazeye binlerce kişi katıldı

Cenaze törenine Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Eski Sanayi Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, İhlas Holding Genel Müdürü Mücahit Ören, Darende Kaymakamı Vural Karagül, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, bir çok bankanın genel müdürü, iş adamları, sevenleri ile binlerce Darendeli katıldı.

Sami Erdem’in oğlu Doç. Dr. Bahadır Erdem, babasının hayırsever biri olduğunu belirtirken ölümünün kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Erdem’in eşi Bingül Erdem’de "Hayat arkadaşımı kaybettim, çok üzgünüm ama emir büyük yerden. Kendisi bizi orada bekleyecek" diye konuştu.

Çok sayıda hizmeti var

Sami Erdem yürüttüğü görevlerin yanı sıra Darende’nin iktisadi ve sosyal yaşamına katkılar sağlamış bir isim olarak tanınıyordu. 1986 yılında Genel Müdürlüğünü yaptığı Vakıflar Bankası’nın Darende’ye şubesinin açılmasını sağlayan Erdem, 1996 yılında mahallelerine babası merhum Fevzi Erdem adına bir cami yaptırdı. Sağlık alanında da çeşitli yardımları olan Sami Erdem, Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesine 400 Bin Dolarlık spiral Tomoğrafi cihazı alınması, hastanenin 2. kat tadilat inşaatına 79 Bin TL maddi katkı ve ayrıca 5 odanın tefriş edilmesine de olanak sağladı. Eşi Bingül Erdem adına İstanbul’da bir okul yaptıran Sami Erdem binlerce gencin eğitimi sırasında burs alarak geleceğe hazırlanmasının yanı sıra yüzlerce gencin iş ve meslek sahibi olmasını sağlamıştı. Erdem, bankacılık ve ekonomi alanlarının yanı sıra değişik iş kollarındaki çok sayıdaki Darendelinin istihdamına yardımcı olmasıyla biliniyordu.

Saygın bir aileye mensup

Hacı Mehmet Sami Erdem; Darende eşrafından Kihtırzade merhum Hacı Feyzi Erdem ile Hacı Nadiye Erdem’in oğlu, Adana Taş Mağaza’nın sahibi Süleyman Çalışkan ile merhum Mehmet Doğan ve Bekir Gülşen’in kayın biraderi, Adana Ticaret Borsası başkanı Muammer Çalışkan, Dr. Feyzi Doğan ile Darende Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Seydi Güşen ve iş adamı Süleyman Güşen’in dayıları, Hafız M. Emin, Hafız Hikmet, Hafız Abdulkadir ve Ak yem A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çalışkan ile Mustafa Aydemir, SP Adana İl Müfettişi Mehmet Aydemir ve İş adamı Süleyman Yelbay’ın teyzesi oğlu, Turan, Selami ve Faruk Erdem ile Eczacı Bekir Sıtkı Erdem’in amcaoğlu, Samiye Çalışkan, Safiye Doğan, Mehmet Erdem ile Merhum Bahattin Erdem ve Raziye Güşen’in kardeşi, Sibel Erdem’in kayınpederi, Zeynep Pınar, Nadiye Mina ve Ayşe Melis Erdem’in sevgili dedesi, Doç.Dr. Bahattin Bahadır Erdem’in babası ve Bingül Erdem Hanımefendinin hayat arkadaşı idi.

ÖZGEÇMİŞİ

Darende’de 14 Şubat 1937 tarihinde doğan M. Sami Erdem, ilk tahsilini memleketinde orta tahsilini İstanbul Haydarpaşa Lisesi`nde tamamladı. 1959 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdikten sonra yedek subay olarak askerliğini yapan Sami Erdem, müfettiş muavinliği imtihanını kazanarak Akbank`ta göreve başladı. Bu bankada bir süre müfettişlik yaptıktan sonra uzun yıllar da Ankara Bölge Müdürlüğü görevini yürüttü. 1981 yılında Türkiye Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü görevine tayin edilen Erdem, 1987`ye kadar burada hizmet verdi.

Sami Erdem, 1987 sonunda Faysal Finans Kurumu Yönetim Kurulu Genel Koordinatörlük görevini üstlendi. Erdem 15 Eylül 1988-5 Aralık 1993 tarihleri arasında Tütünbank Başkanvekilliği, Murahhas Aza ve Genel Müdürlük görevlerinde bulundu. Sami Erdem, Yaşar Holding A. Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği ve Batı Sigorta Başkanvekilliği de yaptı. Berlin`de kurulmuş olan Express Trade Bank`ın yönetim kurulu başkanı olarak da hizmet veren Sami Erdem, çalıştığı bu hizmet süreleri içinde, Karadeniz Bakır İşletmeleri yönetim kurulu Başkanvekilliği, Türkiye Sanayi Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği ile Taksim Otelcilik A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığını da ifa etti. 17 Ocak 1994 günü İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan vekili olarak görevlendirildi. Bilahare bu görevinden ayrılan ve Egebank’ta görev alan Erdem evli ve 1 çocuk babası idi.


Anahtar Kelimeler: