Kutlu Doğum Programı

Kutlu Doğum Programı

Kutlu Doğum Programı
Gündem 9.05.2009 18:34:00 1892 0

Darende İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Zorlu:

“Ahlâk İslâm’ın üç temelinden birisidir”

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Darende’de düzenlenen ‘İslam’da Aile’ konferansında bir konuşma yapan Prof. Dr Cem Zorlu: “Ahlâk İslam’ın üç temelinden birisidir. İslam ahlâkının kaynağı kutsal kitabımız Kur’ân-ı Kerim’dir” dedi.

Darende Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinleri çerçevesinde 20 Nisan 2009 günü Esnaf Kefalet Salonunda ‘İslam’da Aile’ konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş, siyasi parti temsilcileri, bazı resmi kurum müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, din görevlileri ve çoğunluğunu bayanların oluşturduğu çok sayıda vatandaş izleyici olarak katıldı.

Model Peygamber

Programın açılış konuşmasını yapan Darende Müftüsü Dr. Nurdoğan Türk, kıyamete kadar Hz. Muhammed’in tüm insanlar için model olduğunu söyledi. Müftü Türk konuşmasında: “Günümüzde yazılı ve görsel medyadan etkilenen ve kendilerine yanlış kişileri model kabul eden gençlerimize ve insanlarımıza, Allah’ın kulu ve elçisi olan Hz. Muhammed’i ısrarla anlatmalıyız” dedi.

Malatya il merkezinde bulunan ancak ilçenin adını taşıyan Darende İlahiyat Fakültesi Dekanı Cem Zorlu da konuşmasında, İslam dininin aile kurumuna çok önem verdiğini kaydetti. Cem Zorlu ‘İslam’da Aile’ konulu konferansında aile bireyleri arasında yapılan taksimatta kurumun başkanlığına babaların getirildiğini bildirdi.

Kur’ân ahlâk kaynağı

Prof. Zorlu konuşmasının devamında: “Ahlâk İslam’ın üç temelinden birisidir. İslam ahlâkının kaynağı kutsal kitabımız Kur’ân-ı Kerim’dir. ‘Hepiniz sorumlusunuz’ diyen bir Peygamberin ümmeti olarak Müslüman bireyler olarak İslam âhlak ve düsturlarına uymalı üzerlerimize düşen vazifeleri yerine getirmeliyiz. Anne ve babalar da çocuklarını, ahlâk ve ibadet konularında gerektiği şekilde kontrol etmeli eksikliklerini güzel bir şekilde belirleyerek tamamlamalarını sağlamalıdır. Bir erkeğin eşine ve çocuklarına harcadığı her kuruş sadaka adıyla hayır ameli olarak yazılır ve en çok sevap kazananlar ailesi için harcayanlardır” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı Hz Muhammed konulu sinevizyon gösterisi ve Müftülük İlahi Korosunun sunumlarının ardından protokole gül dağıtıldı.  Ayrıca tüm katılımcılara da çeşitli kitaplar ve gül dağıtımı yapıldı.


Anahtar Kelimeler: