Başarımın sırrı dürüstlük

Başarımın sırrı dürüstlük

Başarımın sırrı dürüstlük
Gündem 20.10.2007 11:15:00 5855 0

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı hemşehrimiz Mustafa Sarılar, çalışkanlığı ve dürüstlüğüyle Sivaslıların gönlünde taht kurdu.

Darendeli hemşehrilerimizin gittiği her yerde bulunduğu mevkilerin en yükseğine çıkmakla kendilerini her zaman ispat ettiği herkes tarafından bilinmektedir. Darendeli hemşehrilerimizden Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Sarılar Sivas’ta başladığı ticaret hayatına başarılı bir şekilde devam ediyor.

1952 yılında Mustafa Sarılar’ın babası Etem Sarılar’ın demiryolu çalışanlarının gıda ihtiyaçlarını karşılamak için gittiği Kangal ilçesinde başlayan ticaret hayatı Sivas’ta yeni iş yerleriyle yüzlerce kişiye istihdam kapısı oluyor.

1952 yılının sonlarında Mustafa Sarılar’ın babası Etem Sarılar Darendeli hemşehrilerimiz Hüseyin Özkan, Ali Söylemez ile ortaklık kurarak gıda üzerine bir iş yeri açıp şu anki işlerinin başlangıcını Şıra pazarında başlatıyorlar.

1956 yılında Sivas’ta dünyaya gelen işadamı hemşehrimiz Mustafa Sarılar, ilk, orta ve lise eğitimin Sivas’ta tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Diş Hekimlğinden 1980 yılında mezun oldu.

Mezun olduğu yıldan sonra Baba Etem Sarılar ile ticarete başlayan Mustafa Sarılar yaptığı açıklamada amaçlarının ticaret bayrağını daha yükseğe taşımak için babasıyla iş hayatına adım attığın söyledi. Gıda alanında bir çok ünlü firmanın bölge bayiliğini de yaptıklarını söyleyen Mustafa Sarılar, 2005 yılında ikinci bir hizmet sektörünede adım atarak başırıya devam ettiklerini söyledi.

"Büyük Otel’i aldık"

Gıda işine devam ettiklerini söyleyen Sarılar, Sivas’ın en büyüğü Büyük Otel’i alarak otelcilik alanında da faaliyetlerine devam edeceklerini ifade etti. 2005 yılında Sivas İl Özel İdaresine ait olan oteli açılan ihale ile 12 Milyonı YTL’ye aldıkların söyleyen Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı hemşehrimiz Mustafa Sarılar, Sivas’ta eksik olan kaliteyi, konforu böyle bir oteli alarak bölgeye sunmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Oteli tadilata alarak 5 yıldızlı konfora getirdiklerini söyleyen Sarılar, 114 odası ve 230 yatak kapasitesiyle bütün sosyal imkanların sahip olduğunu söyledi.

"Tek amaç hizmet"

Genel Yayın Yönetmenimiz İ.Hakkı Demir’e açıklamasına devam eden Sarılar, bir Darendeli olarak Sivas’ta Ticaret ve Sanayi Odası başkanın olmanın kolay bir şey olmadığını söyledi. Sivas’ta sevilmenin ve başkan olmanın en büyük sebebinin dürüstlük olduğunu söyleyen hemşehrimiz Mustafa Sarılar, tek amaçlarının memlekete hizmet olduğunun altını çizdi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Sarılar yaptığı açıklamada: "Memlekete olan hizmet sevdamız, işlerimizdeki başarılı tırmanış ve ahlaklı olmamız bizi her zaman başarılı kılmıştır. 2005 yılında yapılan teklifle aday olduk ve meclis başkanı seçildik. Ekmeğini yediğimiz memlekete hizmet etmekten dolayı çok mutluyum. İnsanlara ayrımcılık yapmadan hizmet ediyor olabilmek çok güzel. Bizim de bu alandaki girişimimizin tek bir amacı var o da insanlara hizmet etmektir" dedi.

"Örnek bir vakıf"

Darende’yi yoğun iş temposundan zaman buldukça ziyaret ettiğini belirten Mustafa Sarılar, örnek vakıf çalışmalarıyla insanların gönlünde taht kuran Hulûsi Efendi Vakfı’nın çalışmalarının ilçeye ayrı bir hayat verdiğini söyledi. Sivas’ta verdikleri iftar programlarında protokol, iş adamı, yazar, sanat, futbol ve medya temsilcilerini bir araya getirerek insan ayrımı yapmadan vakıf ruhuna yakışır hizmetler gerçekleştirildiğini söyleyen Sarılar, Türkiye genelinde yaptıkları bu hizmetin Darende’nin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.


Anahtar Kelimeler: