Polis, onurlu ve fedâkardır

Polis, onurlu ve fedâkardır

Polis, onurlu ve fedâkardır
Gündem 9.05.2009 18:14:00 2027 0

Türk Polis Teşkilatının 164. yılı Darende’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. 10 Nisan 2009 günü Cumhuriyet Alanında düzenlenen törende bir konuşma yapan Darende İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Tanrıkulu, görev azmi ile milletimizin engin sevgi ve güvenini kazanan Türk Polisinin onurlu fedâkarlar olduğunu söyledi.

Polis teşkilatının kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Darende’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. 9 Nisan 2009 günü atış yarışması yapıldı. İlçedeki resmi kurum yetkilileri ile sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katıldığı tabanca atışları yarışmasında İlçe Tarım Müdürü Kürşat Soylu birinci oldu. Yatsı namazından önce de Zaimoğlu Çarşı Camii’nde şehit polisler için mevlit okundu. Mevlide çok sayıda vatandaş ve polis aileleriyle emniyet teşkilatı mensupları katıldı.

Çağın koşullarına uydu

10 Nisan 2009 günü ise ilk tören Cumhuriyet Alanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı. Burada bir konuşma yapan Darende İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Tanrıkulu 1845 yılından bu yana emniyet teşkilatının sürekli kendisini yenileyen ve çağın koşullarına göre geliştiren bir yapıyla hareket ettiğini bildirdi.

Toplumun güveni artıyor

Hüseyin Tanrıkulu, emniyet teşkilatının kurulduğu 1845 yılından bu yana, sürekli değişen, gelişen, çağın koşullarına uygun olarak, hızlı bir şekilde kendini yenilediğinin altını çizerek: "Operasyon gücü ve teknik imkânları ile dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından biri olduk" diye konuştu. Tanrıkulu konuşmasının sonunda suç ve suçlularla mücadelede etkin çözümler yakalayan polise toplumun güven ve desteğinin gün geçtikçe arttığını kaydetti.

Törenin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bir resepsiyon verildi. Resmi yetkililerin yanı sıra çok sayıda vatandaşın da iştirak ettiği resepsiyonda çeşitli ikramlar yapıldı.


Anahtar Kelimeler: