Nisan karı şaşkınlığı

Nisan karı şaşkınlığı

Nisan karı şaşkınlığı
9.05.2009 18:12:00 1541 0

Darende’ye 15 Nisan 2009 günü sabah saatlerinde yağan kar, çiçeklerini dökmüş olan meyve ağaçlarını don tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Sabah erken saatlerde şiddetini artırarak yağan kar, vatandaşları şaşırttı. Yaza hazırlanan vatandaşlar, kışlık kıyafetlerini giyerek işlerine gitmeye çalıştı. Kar yağışı en fazla geçimini kayısı üretimi yaparak geçirenleri korkuttu.

Darende İlçe Tarım Müdürü Kürşat Soylu yaptığı açıklamada kar yağışının ardından oluşacak soğuk hava dalgasının meyveleri etkileyeceğini ifade etti.

Bir süre önce çiçek açan ve domur veren, meyve oluşumu başlayan ağaçların kar altında kaldığını bildiren Soylu açıklamasının devamında: “Kar yağışının ardından inceleme yaparak net bir şey söyleyebiliriz. Bölgemizde çoğu yerlerde çiçek açmış meyve oluşumu başlamıştı. Henüz çiçek açmayan yerler ve yeni açmakta olan yerler de var. Karın ardından oluşabilecek soğuk havanın don yapması halinde meyveler etkilenir. Umarız hava yumuşak gider ve en az zararla üreticilerimiz bu durumdan kurtulur” dedi.

Kar yağışının hemen ardından yağan yağmur havayı yumuşatırken vatandaşlar don tehlikesine karşı endişeli anlar yaşadı.


Anahtar Kelimeler: