Hatırası Baş köşede

Hatırası Baş köşede

Hatırası Baş köşede
Gündem 9.05.2009 18:05:00 2099 0

Hatırası ‘Baş köşede’

Hulûsi Efendi Vakfı’ndan bir heyet, helikopter kazası geçirerek hayatını kaybeden BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu için parti merkezine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyarette Darende dostu olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun ilçeye en son 16 Şubat 2009’da yaptığı ziyarette Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’le çekilen fotoğraf hediye edildi. H. Hamidettin Ateş’in taziye mesajı ile birlikte fotoğrafını alan Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, heyete gösterdiği nezaketten dolayı teşekkür etti.

Ziyarette H. Hamidettin Ateş’in Yazıcıoğlu’nun vefatından büyük üzüntü duyduğunu ancak kadere inanan insanlar olarak dua etmek gerektiğini heyet adına bildiren Hulusi Gülseren, milletimize, sevenlerine ve ailesine sabırlar diledi.

Darende’nin yeri ayrı

Kendisinin de Darende’yi ziyaret ederek Somuncu Baba Külliyesi ve vakfı görme imkanı, H. Hamidettin Ateş’le görüşme olanağı bulduğunu kaydeden Hakkı Öznur ise, gönderilen meaj ve fotoğrafın kendileri için büyük bir anlam taşıdığını bildirdi. Öznur, “Sayın hocamız, kadere razı olarak üzüntülerini dile getiren mesajlarıyla bizlerin gönlüne su serpmiştir. Bu yara kolayca unutulacak bir durum değildir, analar Muhsin Yazıcıoğlu gibi bir evlat belki de hiç doğurmayacaktır. Sayın Genel Başkanımızın Darende’yi çok sevdiğini hepimiz biliyoruz ve o tarafa her gittiğinde uğramadan dönmediğine şahidiz. Gerek çeşitli meclislerde gerekse özel toplantılarda O, Darende’den aldığı feyzi, orada yaşadığı güzel anları, oranın güzelliklerini, güzel insanlarını, güzel hizmet ve çalışanlarla maneviyatını sürekli anlatırdı. Darende merhum Genel Başkanımızın gönlünde ayrı bir yere sahipti. Dolayısıyla bugün sayın hocamızın merhum liderimizle çekilen, ona sevgiyle bakan, yüzlerinde gülücüklerin açtığı bu fotoğraf aralarındaki muhabbetin yansımasıdır. Bu fotoğrafın yeri hep başköşe olacaktır” diye konuştu.

Partiye yapılan ziyaretin ardından heyet Yazıcıoğlu’nun Taceddin Dergâhı’ndaki kabrini de ziyaret ederek dualar okudu.

Özel ilgi duyardı

Vakıf Başkanı H. Hamidettin Ateş’in ablası Şefika Gülseren de Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu’nu evlerinde ziyaret ederek taziyelerini bildirdi. Gülefer Yazıcıoğlu ziyarette Muhsin Bey’in Darende’ye özel ilgi duyduğunu kaydetti. Gülefer Yazıcıoğlu, H. Hamidettin Ateş’e karşı büyük saygı duyan merhum Yazıcıoğlu’nun Darende’de çekilen fotoğraflarını gösterdi.


Anahtar Kelimeler: