Amatör gruptan duygulu gösteri

Amatör gruptan duygulu gösteri

Amatör gruptan duygulu gösteri
Kültür-Sanat 9.05.2009 18:01:00 7154 0

Kutlu Doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde Tiryandafil Tiyatro Grubu’nun 5 Nisan’da İstanbul da yaptığı gösteri’yi yaklaşık üç yüz kişi izledi. Senaryosunu gazetemiz yazarlarından Raziye Sağlam’ın yazıp yönettiği, izlerken seyircilerin zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı, “Sana yar olana olsun müjdeler” adlı beş perdelik bir tiyatro oyunu da sahnelendi.

Amatör oyunculardan oluşan Tiryandafil Tiyatro Grubu gösterinin sonunda dakikalarca alkışlandı. İzleyiciler oyuncuları amatör olmalarına rağmen çok başarılı buldu. Oyun başlamadan önce yaptığı konuşmada Raziye Sağlam “Biz Rasulullah sevgisini Osman Hulûsi Efendi Hz. nin ‘Kabul etsen HULÛSİ kemteri dergah-ı lutfunda / Civarında n’ola olsa mezarım ya Rasulallah’ dizelerinden öğrendik. Ona layık bir kutlama yapmaya gayret ettik. Bu yola çıkarken genç arkadaşlarım bana güvendiler, ben de onlara güvendim ve ‘Ya Allah!’ diyerek başladık. Allah’ın izniyle güzel bir şeyler yapmaya çalıştık. Bütün emek verenlere ve maddi manevi destek olanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Program başlamadan önce genç arkadaşların hazırladığı ve her birinde bir hadis-i şerif bulunan küçük gül lokumu paketleri de gelen konuklara ikram edildi.


Anahtar Kelimeler: