Başkan Özkan Muhtarları dinledi

Başkan Özkan Muhtarları dinledi

Başkan Özkan Muhtarları dinledi
Gündem 9.05.2009 17:52:00 1265 0

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Başkan Özkan muhtarlardan tek tek mahallelerindeki sorunlar ve yapılması istenilen hizmetler hakkında bilgi aldı.

İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyelerinin de katıldığı toplantıda bir konuşma yapan İsa Özkan, yerel yönetimin hizmetlerini en iyi organize edecek kişilerin muhtarlar olduğunu söyledi. Başkan Özkan konuşmasında: “Herkes mahallesine, insanlara hizmet etmek için seçildi. Halk tercih ve teveccühünü sizler ve bizlerden yana kullandı. Dolayısıyla hepimizin üzerine düşen lâyıkıyla gereken hizmetleri yapmaktır” dedi.

Alt yapı çalışması başlıyor

Sıra ile muhtarları dinleyerek not aldıran ve yapılması istenilen hizmetleri gereklilik nedenleriyle öğrenen Özkan, öncelikle şantiyesi kurulan ve saha çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak olan kanalizasyon şebekesinin döşenmesi ile ilçede alt yapı alanında büyük bir çalışmanın başlayacağını bildirdi.

Muhtarları dinledikten sonra bir değerlendirme yapan Başkan Özkan, genel sorunların ortak olduğunu ve kanalizasyon, içme suyu gibi alt yapı çalışmalarının ardından süratle üst yapıda birçok projeyi uygulayacaklarının altını çizdi.

Üst yapı hemen başlayacak

Özkan konuşmasında: “Mahallelerimizde biz belediye olarak kanalizasyon ve içme suyu şebekesini yeniden yapmamızın akabinde çalışmaların bittiği yerlerden başlayarak üst yapıdaki işlerimizi yürüteceğiz. Dinlediğim sorunların geneli ortak, sulama kanallarının aktif hale getirilmesi, dere ıslahları, ulaşım hizmetlerinin tüm mahallelere yayılması, parklar yapılması gibi genel talepleriniz var. Alt yapı çalışmalarının hemen peşinden parke ve asfaltla tüm yollarımızı düzenli bir hale getireceğiz. Çevre düzenlemeleri peyzaj çalışmaları, mahallelere çocuk oyun alanları ve sportif aktivite yerlerini planlamalarımız doğrultusunda yapacağız. İlçemizin en önemli sorunlarından birisi de her mahallede bulunan mezarlıklarımız. Çok parçalı bir mezarlık sistemi yerine uygun bir yere şehir mezarlığı oluşturarak tek tip mezar uygulamasını hayata geçireceğiz. Hali hazırda defin yapılan mezarlıklarımızın da bakımlarını o mahalledeki işsiz ihtiyaç sahiplerine yaptırarak kendilerine maddi destekte bulunup bu sorunu da aşacağız. Mahallelerdeki çalışmalarımız sırasında muhtarlarımızın belirleyip bize bildireceği ihtiyaçlı, eli iş tutan insanlarımızı çalıştırarak istihdamı da sağlamış olacağız” dedi.

Temizlik ve ağaçlandırma konularında da çalışmalara ağırlık vereceklerinin altını çizen İsa Özkan, hiçbir mahalle ve muhtarı kesinlikle herhangi bir şekilde ayırt etmeden herkesin eşit hizmet almasını sağlamaya gayret edeceklerini belirtti.

Turizm önemsenmeli

Özkan, turizm şehri olma yolunda belli mesafe kateden Darende’nin bu alanda daha fazla gelişmesi için tarihi ve turistik mekânların olduğu yerlere ayrı bir önem vererek ilçenin tanıtımına katkı sunacaklarını ifade etti. Tüm muhtarların mahalleleriyle ilgili yerel yönetim aracılığıyla çözülecek sorunlarda çekinmeksizin direk kendisiyle irtibata geçebileceklerini hatırlatan Başkan Özkan, vatandaşlara hizmet ulaştırırken adil olarak yapılan işlerin herkesi memnun edeceğini dolayısıyla bu hususa dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: