Öğrenmenin yolunu bilmeliyiz

Öğrenmenin yolunu bilmeliyiz

Öğrenmenin yolunu bilmeliyiz
Gündem 9.05.2009 17:49:00 1204 0

Gülseren: “Öğrenmenin yolunu bilmeliyiz”

Kütüphaneler Haftası nedeniyle Darende’de düzenlenen konferansta bir konuşma yapan eğitimci yazar Mehmet Gülseren günümüzün ezberlemek yerine öğrenmenin yolunu bilme çağı olduğunu söyledi.

Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi ile Mehmet İzzetpaşa İlköğretim Okulu 1 Nisan 2009 günü 45. Kütüphaneler Haftası nedeniyle ortak bir etkinlik düzenledi. Etkinlikler kapsamında METEM Salonunda tertip edilen konferansta Kütüphane Müdürü Selim Aslan ve eğitimci-yazar Mehmet Gülseren birer konuşma yaptı. İsa Özkan Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk resmi törenine katılırken, programa Darende Kaymakamı Vural Karagül, resmi kurum yöneticileri, sivil toplum örgüt temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Öğrenmek için şart

Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Aslan yaptığı konuşmada okuma ve araştırmanın verimliliği artırdığına dikkat çekerek, meslek sahipleri ile yöneticiler için çok öğrenmenin büyük bir anlam taşıdığını kaydetti. Aslan konuşmasının devamında: “Bir meslek sahibinin gelişmeleri izleyebilmesi, öğrenmesi ve mesleğine yansıtabilmesi için kesinlikle okuması ve incelemesi gerekir” dedi.

Gelişimin şifresi

Eğitimci-yazar hemşehrimiz Mehmet Gülseren ise konuşmasında dünü değerleriyle öğrenebilme, bugünü gerçekleriyle yaşayabilmenin yolunun okumaktan geçtiğini kaydetti. Gülseren konuşmasının devamında: “Okumak, araştırmak ve üretmek, değişim ve gelişimin şifresidir. Bu şifre ve anahtarın açacağı kapının ardında da verimlilik yatmaktadır. Okumak, düşünebilen, gelişmek ve verimli olmak isteyen her insanın, her toplumun uygarca yaşayabilmesinin vazgeçilmezi ve olmazsa olmazıdır. Günümüz, ezberlemek yerine öğrenmenin yolunu bilme çağıdır” diye konuştu.

Programda ayrıca öğrenciler tarafından okumanın önemini anlatan skeçler sunuldu. Kütüphaneden en çok faydalanan öğrencilerle, hafta dolayısıyla tertip edilen yarışmalarda derece alanlara ödülleri verildi.


Anahtar Kelimeler: