Vuslat gününde Büyük Birlik

Vuslat gününde Büyük Birlik

Vuslat gününde Büyük Birlik
Gündem 13.04.2009 12:08:00 1968 0

Türkiye, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için tek yürek oldu. Yazıcıoğlu, son yolculuğuna, hayatını adadığı milleti ve devleti tarafından omuz omuza uğurlandı. 

Yurdun dört bir yanından yüz binlerce insan Ankara`ya akarken, Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarihinde görmediği kalabalığa sahne oldu. Kocatepe`deki cenaze namazında ise Cumhurbaşkanı`ndan başbakana, Genelkurmay Başkanı`ndan yargı başkanlarına, parti liderlerinden kanaat önderlerine, dava arkadaşlarından rakiplerine, sağcısından solcusuna on binlerce insan saf tuttu. Yazıcıoğlu`nun naaşı, törenlerin ardından gözyaşı ve dualarla İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy`un İstiklâl Marşı’nı yazdığı Taceddin Dergâhı`nın arasındaki bahçeye defnedildi.

Meclis, tekbirlerle inledi

Muhsin Yazıcıoğlu için ilk tören 31 Mart 2009 günü TBMM`de yapıldı. Meclis, en kalabalık cenaze törenlerinden birine şahitlik etti. Eski ve yeni milletvekilleri, bakanlar, bürokratlar ve vatandaşların katıldığı törene, Yazıcıoğlu`nun 1980 öncesi dava arkadaşları da büyük ilgi gösterdi.

Buradaki tören boyunca sandalyede oturan Yazıcıoğlu`nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, gözyaşlarını tutamadı. Yazıcıoğlu`nun oğlu Furkan, babasının resmini taşırken, kızı Firuze, eşi Gülefer ve kız kardeşi Mavuş Ocak, tören öncesi taziyeleri kabul etti. TBMM yerleşkesi içinde ve dışında çok büyük bir kalabalık göze çarparken, törenin yapıldığı alandaki merdivenler dâhil her yer tıklım tıklım doldu.

Cenaze namazını Bardakoğlu kıldırdı

Yazıcıoğlu`nun cenazesi Meclis`ten, 20 yıl önce evlendiği gün mevlit okuttuğu Kocatepe Camii`ne getirildi. Cenaze namazı, hayatı boyunca mücadelesini verdiği devlet-millet kaynaşmasına sahne oldu. Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP lideri Deniz Baykal, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, İstanbul Valisi Muammer Güler, Ankara Valisi Kemal Önal, MHP lideri Devlet Bahçeli ve yüz binlerce vatandaş katıldı.

16 Şubat’ta Darende’deydi

16 Şubat 2009 günü seçim çalışmaları kapsamında Darende’ye gelen Muhsin Yazıcıoğlu’nun seçimden bir gün önce de Darende’ye gelmesi beklenirken, mitingin planlandığı saatte cenazesine ulaşıldığı haberi geldi.

Darende’deki partililer ve vatandaşlar da Yazıcıoğlu’nun vefatıyla hüzün ve gözyaşına boğuldu. Seçim bürosu siyasiler ve vatandaşların akınına uğradı. Süreci televizyonlardan dakika dakika takip eden partililer son ana kadar ümitlerini korudu. Gelen son haberle gözyaşına boğulan partilileri vatandaşlar teskin etti.

Propagandalar durduruldu

Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin geçirdiği kazanın üzerine önce geçmiş olsun daha sonra da taziye ziyaretleriyle yoğunluk yaşanan seçim bürosuna siyah bez asılırken diğer partilerde seçim bürolarına siyah bezler astı. Kazanın haber alınmasından sonra propaganda çalışmaları durdurularak tüm programlar iptal edildi. Mitinglerini iptal eden partilerin seçim araçları da müzik yayını yapmadı.

İnanmış bir yürek

Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatı üzerine bir mesaj yayınlayan Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş, milletimizin değerli bir evladını yitirdiğini kaydetti. Ateş, Darende’ye her gelişinde Somuncu Baba Türbesi ve kendilerini ziyaret eden ve bu vesilelerle görüşme imkanı bulduğu Yazıcıoğlu’nun vefatının şahsıyla birlikte camialarını da üzüntüye sevk ettiğini ifade etti. Hamidettin Ateş açıklamasında; “İnanmış bir yürek ve sade bir gönül sahibi,  aynı zamanda lider vasıflı bir karaktere haiz olan gönül dostu pek muhterem Muhsin Yazıcıoğlu Beyin, elim bir kaza sonucu vefatını teessürle öğrendim.

İnandığı davayı bayrak bayrak anlatmak için, gül gönüllü bir edayla, ömrünü inançla istikamet üzere geçiren merhuma ve berberindekilere Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz eder, ailesine, sevenlerine, gönül dostlarına, aziz milletimize ve Türk-İslam âlemine başsağlığı dilerim. Vatan Sağolsun….” dedi.

Darende’de birlik mesajı vermişti

Muhsin Yazıcıoğlu 16 Şubat 2009 günü Darende’ye yaptığı ziyarette de birlik mesajı vermişti. Yazıcıoğlu, Darende’de partisinden Belediye Başkan adayı olan Seydi Güşen’in seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada milletimizin birliğe ihtiyacı olduğu ve toplum olarak herkesin el ele vererek güçlü durması gerektiğini söylemişti.

Yazıcıoğlu yaptığı kısa konuşmasında; “Siyaset bir hizmet aracıdır, tatlı bir hizmet yarışı içerisinde olunmalı. Biz kötülüklerle yarışmada değil, iyilikte, güzellikte, dürüstlük yarışmasında varız. Yerel seçimlerin yaklaştığı günümüzde toplumlarda ayrışmalar olmamalı. Elbette herkes bir parti ve adayı sevebilir, destekleyebilir ama milletimizin ortak değerleri için hepimiz el ele vermeliyiz. Milletimizin birliğe ihtiyacı var. Bakın biraz önce bizi karşılamaya gelenler arasında diğer partilerin adayları da vardı. Bize hoş geldiniz dediler, bundan büyük mutluluk duydum. Bu tabloda olduğu gibi herkes birbirini sevmeli ve saymalı. Darende’deki bu güzellik milletimize örnek olmalı” demişti.

Ölümü de birleştirdi

Helikopter kazası geçiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları için 28 Mart 2009 günü cenazelere ulaşıldığı haberlerinin geldiği saatlerde Darende’de de Kur’an-ı Kerim okunup, dua edildi. Duaya ilçedeki Belediye Başkanı adayları da katıldı.

BBP Darende Belediye Başkan Adayı Seydi Güşen’in seçim bürosu önünde toplanan vatandaşlara seslenen BBP İl Genel Meclis Üyesi Adayı Kürşat Gök, Türkiye’nin önemli siyasi liderlerinden Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefat ettiği bilgisini aile kaynaklarından üzülerek öğrendiklerini ifade etti.

Herkes O’na saygı gösterdi

Üzüntülerinin sonsuz olduğunu dile getiren Gök, seçim çalışmaları sırasında elim bir kaza sonucu vefat eden Genel Başkanlarının kazasının ardından partilerin propagandalarını durdurarak ona karşı duydukları saygıyı göstermiş olduklarının altını çizdi. Kürşat Gök konuşmasının devamında; “Muhsin Başkan, adını Büyük Birlik koyduğu partisi ile amaçladığı siyasi çalışmasını sürdürmüş, ölümünde de herkesi birlik içerisinde tutmayı başarmıştır. Milletimiz Muhsin Yazıcıoğlu gibi bir adamı unutmayacaktır” diye konuştu.

Okunan Kur’an’ın ardından vatandaşlar dualarında Yazıcıoğlu ve beraberindekilere rahmet diledi.

Adaylar yan yana dua etti

Seçimlerden bir gün önce farklı partilerin adayları Yazıcıoğlu için yapılan duada bir araya gelerek vefat edenlere rahmet diledi. Çok sayıda vatandaş ve farklı partilerden kişilerin de iştirak ettiği dua merasimine Belediye Başkan Adaylarından Darende Belediye Başkanı ve Saadet Partisi Adayı Memduh Önal, AK Parti Adayı İsa Özkan, MHP Adayı Cengiz Kocaman katıldı. Adaylar BBP Belediye Başkan Adayı Seydi Güşen ve BBP İlçe Başkanı Ali Gök’e taziye dileklerini iletti.


Anahtar Kelimeler: