İşdünyası ağabeyini kaybetti

İşdünyası ağabeyini kaybetti

İşdünyası ağabeyini kaybetti
Vefatlar 13.04.2009 11:34:00 10053 0

Adana’da bölge sanayisine kazandırdığı hizmetlerin yanı sıra büyük işletmeler kurarak binlerce kişiyi istihdam eden Abdurrahman Başer İstanbul`da tedavi gördüğü hastanede 2 Mart 2009 tarihinde vefat etti. Darende’de çeşitli hayır hizmetleriyle aile büyüklerinin ve kendi adının yaşamasına vesile olan Başer’in vefatı hemşehri ve sevenlerini üzüntüye boğdu. Türkiye’nin köklü ve büyük kuruluşlarından Güney Sanayi, Başer Kimya, Başer Plastik-Ambalaj gibi devasa kuruluşların yöneticisi olan Başer, adeta iş dünyasının babası idi.

Abdurrahman Başer, Darende`nin saygın ailelerinden merhum Mustafa ve İclal Başer`in oğulları, Mehmet Başer`in yeğeni, merhum Hasan Başer ile Ali ve Ökkeş Başer`in kardeşi, merhum H. Mehmet Çetinkaya ile Arif Karakaya ve Niyazi Güzeldağ`ın kayınbiraderi, Yusuf, Abdullah, Hacı Hafız ve Kazım Başer`in amcaoğlu, Mehmet, Sefa ve Hayri Güzeldağ ile Ercan Karakaya`nın dayıları Hasan ve Haluk Başer`in babası, Meliha Başer hanımefendinin eşi idi.

Başer’in cenazesi Adana Asri mezarlığındaki aile kabristanlığında yurdun çeşitli yerlerinden gelen sevenlerinin gözyaşı ve dualarıyla toprağa verildi. Başer’in cenazesine Adana Valisi İlhan Atış, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Ali Bilici, Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, sanayiciler, siyasi parti temsilcileri, resmi ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile dost, akraba ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.


Anahtar Kelimeler: