Baskı oluşturmaya çalışıyorlar

Baskı oluşturmaya çalışıyorlar

Baskı oluşturmaya çalışıyorlar
13.04.2009 11:33:00 1593 0

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli 23 Mart 2009 günü karayolu ile Elazığ’a giderken Darende’de partililerce karşılandı. Bahçeli MHP Darende Belediye Başkan Adayı Cengiz Kocaman’ın seçim bürosunda vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Bahçeli: “Belediye başkanlıklarının üzerinde bir baskı oluşturulmaya çalışılmaktadır” dedi.

Devlet Bahçeli yaptığı konuşmada MHP olarak 29 Mart mahalli idareler seçimlerinin milletimize hayırlar getirmesini dileyerek, demokratik bir yarış içerisinde sürecin geçmesini temenni etti.

Yol haritası çizilecek

Seçimlerin çok önemli olduğuna değinen Bahçeli, belediye başkanını seçmekle kalınmayacağını, seçim sonrasında gelişen olayların belirli bir yol haritasının çizilmesini de gerekli kılabileceğini söyledi. Seçimlerde millet iradesinin yüksek bir katılımın oluşmasında yarar olduğuna vurgu yaparak adayları Cengiz Kocaman’a destek isteyen Bahçeli: “Darende’deki arkadaşlarımız 29 Mart Pazar günü çok zor şartlarda da olsa eşine, evlatlarına eşlik ederek sandığa gitmelerinde çok büyük yarar vardır. Ne kadar yüksek bir katılım olursa ülkemiz açısından o kadar yararlı olacaktır. Seçim sonuçlarına meşruiyet tartışması içinde son vererek seçilmiş olan belediye başkan ve belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyelerimiz, daha güvende, daha cesarette, kendi düşünce ve programlarını uygulama şansı bulacaklardır” dedi.

Baskı oluşturuluyor

Sandığa gitmekle yetinilmeyeceğini ifade eden Bahçeli, gelişen olayları iyi takip etmek gerektiğinin altını çizdi.  Bahçeli: “Son günlerde demokratik baskı vardır. Birçok çevrelere yapılmış baskılar gibi, medyadaki baskılar gibi, şimdi de belediye başkanlıklarının üzerinde bir baskı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Denilmektedir ki, iktidar yanlısı olduğu takdirde, çok daha büyük hizmetler getirilebileceği ifade edilmektedir. Bunu bir bakan söylemiştir, arkasından diğerleri tekrar etmiştir, sonunda da Sayın Başbakan bu düşünceyi paylaştığını bildirmiştir. Bu çok yanlış bir düşüncedir, belediyelere aktarılacak kaynaklar bellidir. Önemli olan bu kaynakları verimli ve etkili kullanmaktır. Namuslu dürüst çalışıp, eldeki imkânları kullanarak çok daha büyük hizmetler sunulabilir. Hiçbir zaman iktidara ne mahkûmuz, ne mecburuz. Böyle bir şeyi yasalar çerçevesinde vermemezlik yaparlarsa da gerektiği şekilde bu hakkımızı müdafa etmeyi biliriz. Yasalar belediyelere hangi hakkı verdiyse iktidar bu hakkı vermek zorundadır. Şu ana kadar belediyelere yapmış olduğu yardımlarla kendi belediyelerinin ne gibi hizmetler verdiğini de zannediyorum çevremizde de başka yerlerde de görebiliyoruz. Yani Türkiye’de bu ölçü olmamalı. Millet iradesini kendisinden yana kullanıp öbürlerini haksız görmemelidir. Oy verirseniz hizmet gelir vermezseniz sizi mahkûm ederiz diye yaşayan insanların her türlü çağdaş haklar ve şehirleşme sürecindeki ihtiyaçlarını karşılamaya engel olmak her şeyden evvel, nizami bir durum değildir. Önemli olan seçilmiş olan belediye başkanına bağlıdır. Darende halkıyla kenetlenmiş, bütün sorunların üstesinden gelecek bir başkan, hemşehrilerinden almış olduğu destekle başarılı olur”  diye konuştu.

Bahçeli konuşmasının ardından partililerin sloganları arasında aracına binerek Malatya’ya doğru yola çıktı.


Anahtar Kelimeler: