Kan verenlerin yaş ortalaması 35

Kan verenlerin yaş ortalaması 35

Kan verenlerin yaş ortalaması 35
Sağlık 13.04.2009 11:17:00 7148 0

Darende Kızılay Şube Başkanı Tahsin Özkan kan verenlerin yaş ortalamasının 35 olduğunu söyledi.

Malatya Kızılay Kan Merkezi tarafından Darende’de düzenlenen organizasyonla gönüllü bağışçılardan kan alındı. Esnaf Kefâlet Salonunda yapılan kan bağışına çok sayıda vatandaş ilgi gösterirken Darende Kızılay Şube Başkanı Tahsin Özkan genel bağışçı kitlelerinin 35 yaş ortalaması olduğunu bildirdi.

Bağış kayıtlarından yaptığı araştırmalar sonucu Darende’de genellikle 30-40 yaş arası vatandaşların kan verdiğini ifade eden Özkan; “Kampanyalarımızı kamuoyuna duyuruyoruz, gerek afişler, gerekse ilanlarla bu çalışmaları vatandaşlarımıza bildiriyoruz ancak ilgi hep aynı yaş aralığından geliyor” dedi.

Kampanyayı daha geniş kitlelere yaymak için okullarda seminerler vereceklerini bildiren Özkan; “Hedef kitlemiz 18-65 yaş arası tüm vatandaşlarımızdır. Buna ilişkin yeni çalışmalar hedefliyoruz. Malatya’nın en büyük ilçesi olarak inşallah hedeflerimize ulaşarak hem bu işi daha yaygınlaştıracağız hem de daha fazla bağış alacağız. Bugünlerde seçim bürolarındaki hareket bağışçıların artmasına da yaradı. Seçim bürolarına astığımız duyurularla özellikle kasaba ve köylerde yaşayan vatandaşlarımız kampanyamıza ilgi gösterdiler. Ayrıca fırsat buldukça büyük kasaba ve köylerimizde de bu tür bağış kampanyaları düzenleyerek oralarda yaşayan vatandaşlarımızın da gönüllü bağışçı olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Darende’nin kan bağışı konusunda Malatya’da en önde gelen yerleşim birimi olduğunu vurgulayan Özkan: “Özellikle gençler ve yaşı tutan daha fazla vatandaşımızı gönüllü yaparak Malatya’daki birinciliğimizi koruyacağız” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: