Gümüşlüdere yine can aldı

Gümüşlüdere yine can aldı

Gümüşlüdere yine can aldı
Gündem 11.03.2009 21:59:00 3056 0

Asker uğurlamadan dönen gençlerin içerisinde bulunduğu otomobil, yolcu otobüsünün altına girdi, kazada 1 kişi yaşamını yitirirken 5 kişi de yaralandı. Daha önceden çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği Darende’deki kara nokta olan Gümüşlüdere genç bir cana daha mezar oldu. Kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda virajı alamayan otomobil yolcu otobüsüyle çarpıştı. Yıllardır adeta bir kangren olan Gümüşlüdere’nin, yitirilmiş onca cana rağmen hâlâ güzergâhının değiştirilmemiş olması karayollarının ayıbı olarak tarihe geçecek.

Otobüsle çarpıştı

Askere gitmekte olan bir arkadaşlarını 25 Şubat 2009 günü Malatya’dan Sivas’ın Gürün İlçesine kadar götürüp uğurladıktan sonra dönüşe geçen 6 gencin içerisinde bulunduğu Abdulvahap Toy (28) yönetimindeki 44 KR 734 plakalı otomobil, Gürün-Darende karayolunun 28. kilometresindeki Gümüşlüdere mevkiinde karşı istikametten gelen Nusret Doğan (42) idaresindeki 23 HA 313 plakalı yolcu otobüsüyle çarpıştı.

Çabalar fayda etmedi

Elazığ’dan Ankara’ya giden yolcu otobüsü ile çarpışan otomobildeki gençlerden Hürşehit Gevez’i (26) hayatta tutmak için büyük çaba gösteren görevlilerin çabaları fayda vermedi. Hürşehit Gevez kaldırıldığı Darende Hulûsi Efendi Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Kazada yaralanan Yusuf Turgut (22), Murat Şenol (26), Volkan Güney (24) Mehmet Karadoğan (25) hastanedeki ilk tedavilerinin ardından Malatya’ya sevk edildi.


Anahtar Kelimeler: