7 okulumuza beyaz bayrak verildi

7 okulumuza beyaz bayrak verildi

7 okulumuza beyaz bayrak verildi
Eğitim 11.03.2009 21:56:00 2903 0

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucunda Malatya genelinde incelenen okullar arasında 7’si Darende’den olmak üzere 11 öğretim kurumuna temizliği temsil eden beyaz bayrak verildi.

Beyaz bayrak alan okullara Özel Birgül Lisesinde yapılan törenle belge ve ödülleri verildi. Törende bir konuşma yapan Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak Darende denildiği zaman güzellikler ve başarıların akla geldiğini söyledi. Tarak konuşmasında; “Malatya genelindeki 11 okulun 7 tanesinin bizim ilçemizde olmasından dolayı çok mutluyum. Bu başarı hepimizindir, amacımız bu başarıları daha üst seviyelere çıkarmaktır. Gönül ister ki bütün okullarımız, beyaz bayrak dalgalandırabilsin. Bu bayraklar 2 yıl okullarımızda dalgalanacak diğer okulların da aynı çalışma heyecanı içerisinde bu yarışa katılacağına inanıyorum” dedi.

Darende’nin misyonuna uygun

Törende konuşan Malatya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk de tarih, ilim ve kültür diyarı olan Darende’nin eğitim konusundaki misyonunun çok güzel bir biçimde ilerlediğini kaydetti. Toplumun yaşam kalitesini arttırmak amacıyla çok sayıda projenin yürütülmekte olduğuna dikkat çeken Berk, eğitimde ciddi oranlarda ilerleme kaydedildiğini ifade etti.

Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarındaki öğrencilerin, sağlığının korunması, geliştirilmesi ve yüksek seviyede tutulması amacıyla eğitimde hedeflenen kaliteye erişilebilmesini öngördüklerini belirten Mahmut Berk, okul binalarının fiziki yapılarından ve çevreden kaynaklanan olumsuz sağlık şartlarının iyileştirilmesi, koruyucu tedbirlerin alınmasına bağlı olmakla beraber yapılan denetim çalışmaları sonunda okullara beyaz bayrak verdiklerini bildirdi.

Gurur duyulacak bir durum

Berk konuşmasının devamında; “Beyaz bayrak projemiz de eğitim ortamlarının temiz, düzenli, hijyenik olması açısından her türlü anlamda kirliliği ortadan kaldırması anlamında çok önemlidir. Sağlık Bakanlığı ile yürüttüğümüz beyaz bayrak projesi olmasa biz bu değerlerden çok uzak değildik ama belirtilen kriterleri yakalamış olan okullarımızı takdir etmek ve diğerlerini de aynı şekilde olmaları için teşvik etmeyi amaçlamaktayız. Malatya genelinde incelenen ve değerlendirmeye tabi tutulan 11 okuldan 7’sinin Darende’de olması gerçekten gurur duyulacak bir durumdur. Bu vesile ile aynı hızla bu kaliteyi arttırarak Darende’de eğitim misyonunun devam ettirilmesini temenni ediyorum. Bu başarılara emeği olan herkese teşekkürlerimi bildiriyorum” diye konuştu.

Darende’deki eğitim kurumlarından; Özel Birgül Lisesi, Özel Birgül İlköğretim Okulu, Balaban, Nadir, Cumhuriyet, Hacı Hasan Beşer, Aşağıulupınar 75.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulları beyaz bayrakla ödüllendirildi.

Ödül alan okulların yöneticilerine teşekkür belgesi, sertifika ve bayraklarının verilmesinin ardından toplu olarak fotoğraf çektirildi.


Anahtar Kelimeler: