Meclis yolunda 7 Darendeli

Meclis yolunda 7 Darendeli

Meclis yolunda 7 Darendeli
Gündem 21.09.2015 16:52:00 2124 0

1 Kasım`da gerçekleşecek seçimler için partilerin Milletvekili aday listeleri yayınlandı. Darendeli Milletvekili adayları kimler oldu işte cevabı?

8 Haziran seçilerinde 2 partiden toplamda 5 hemşehrimiz aday gösterilmiş bunlardan sadece 3`ü parlamentoya girebilmişti. 1 Kasımda seçimleri yenilecek olması listelerin de değişmesine neden oldu. Peki Darendeli adaylardan kimler yerini korudu? Kimler liste dışı kaldı? Şöyle bir listelere bakalım!.

AK Parti bu seçimlerde Darendeli 3 isme listesinde yer verdi. Adana 3. Sıra Fatma Güldemet Sarı, İstanbul 3. Bölge 4. Sıra Serap Yahşi Yaşar, İstanbul 3. Bölge 13. Sıra Halis Dalkılıç

AK Parti`nin kurucuları arasında yeralan ve 12 Eylül 2015 günü yapılan kongrede bir süreden beri görevli olduğu Merkez Disiplin Kuruluna yeniden seçilen Avukat Serap Yahşi Yaşar, geçen seçimlerde aday adayı olmasına rağmen listelerde yaralamazken bu defa İstanbul 3. Bölge 4. Sıra ile seçilecek sıralama içerisine girdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Zuhal Topçu listede geçen seçimlerde 2. Sırada iken bu seçimlerde ilk sıraya girdi. Adana listesinde geçen seçimlerde 4`üncü sırasındaki Abdulkadir Yuvalı bu seçimlerde liste dışı kaldı. Malatya listesinde sıralaması değişmeyen Mehmet Ali Özpolat ile birlikte MHP`nin listesinde 2 hemşehrimiz bulunmaktadır.

Sadet Partisi`nde ise Mehmet Çelebi Keyhıdır Adana`da, Necmettin Çalışkan da Hatay`da,  liste başı yapıldı.

AK Parti

Fatma Güldemet Sarı AK Parti Adana 3. Sıra Milletvekili Adayı

Serap Yahşi Yaşar AK Parti İstanbul 3.Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı

Halis Dalkılıç AK Parti İstanbul 3.Bölge 13. Sıra Milletvekili Adayı

MHP

Zühal Topçu MHP Ankara 1.Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı

Mehmet Ali Özpolat MHP Malatya 6. Sıra Milletvekili Adayı

SP

Mehmet Çelebi Keyhıdır Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı

Necmettin Çalışkan Hatay 1. Sıra Milletvekili Adayı



Anahtar Kelimeler: