Vehbi Güzel mahalle konağı açıldı

Vehbi Güzel mahalle konağı açıldı

Vehbi Güzel mahalle konağı açıldı
Kültür-Sanat 30.08.2015 00:12:00 2202 1

Hayırsever işadamı Vehbi Güzel tarafından İbrahimpaşa Mahallesine yaptırılan Mahalle Konağı ve Kur`an Kursu düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa, ilçe Kaymakamı Ali Türk, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, eski Belediye Başkanları Abdullah Karakurt, İsa Özkan, işadamı Vehbi Güzel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan mahalle sakini Hilmi Keyhıdır, böyle güzel bir eseri ilçemize, mahallemize kazandırdığı için Vehbi Güzel ve ailesine teşekkür ederim dedi.

Babası Köşger Hafız adına yapılan Kur`an Kursu ve Mahalle Konağı`nın açılış töreninde bir konuşma yapan işadamı Vehbi Güzel, "Mahallemize kazandırdığımız bu eser çeşitli faaliyetlerin yapılacağı yer olarak bizler için önem ve kıymet ifade etmektedir. Dileğimiz temennimiz bu tür yerlerin artarak vatandaşlarımızın daha sık bir araya gelmesi, yürütülecek faaliyetlerde birlik ve beraberlik unsurunun daha da gelişerek ilerlemesi, emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere hizmetleri olan bütün herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Vatandaşın hizmeti devletin yatırımından daha çok

Açılışa katılan Darende Kaymakamı Ali Türk  yaptığı konuşmada tarihte ecdadın bu tarz sayısız eser yaptığını belirterek, "Osmanlı ve Selçuklu bu eserleri yapmasının en büyük nedeni sadaka-i cariyedir. Buda şu demektir. Devam eden sadaka, o kişinin hayrını devam ettiren sadaka demektir. Açılışını yaptığımız eser de, sadaka-i cariye tarzında bir eserdir. Benim Darende`ye geldiğimde en çok etkilendiğim konu, burada devletin yatırımından daha çok hayır sever vatandaşın yapmış oldukları yatırımlardır. Ben burada Darendelilerin arasında hayırda yarışıldığını gördüm. Buradaki hizmetlerimde bende inşallah bu insanlara öncülük etmeye çalışacağım." diye konuştu.

Darendelilerin her zaman birliğini beraberliğini koruduğunu belirten Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, "Devletin yapmış olduğu hizmetten daha çok vatandaşlar eser bırakmıştır. Biz ne zaman Darendeli hemşerilerimizin hizmet için kapısını çalsak bizi hiçbir zaman geri çevirmemiştir. İlçemize kazandırılan eserlere baktığımızda hemşerilerimizin imzasını görürüz. Ben burada ilçemize kazandırdığı eser adına işadamı Vehbi Güzel abimize teşekkür ediyorum." dedi.

Birer selamlama konuşması yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar ve eski Belediye Başkanları Abdullah Karakurt ile İsa Özkan da Darende`ye kazandırdığı eserden dolayı Vehbi Güzel`e teşekkür ederek hayırlara vesile olmasını diledir.

Konuşmaların ardından `Köşger Hafız Efendi Kur`an Kursu ve Vehbi Güzel Mahalle Konağı` kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Açılışa katılan misafirlere yemek ikramında bulundu.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

 

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=4683