Elektrik teli koptu 200 dönüm yandı

Elektrik teli koptu 200 dönüm yandı

Elektrik teli koptu 200 dönüm yandı
Gündem 20.08.2015 11:47:00 1435 0

Darende`de  elektrik tellerinin kopması sonucu çıkan yangında 200 dönüm  tarla ve üzüm bahçesi zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Günpınar Mahallesi Aşağı Yokuş mevkiinde elektrik telinin kopması sonucu yangın çıktı.

Arazide alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu itfaiye ve jandarma ekiplerine bildirdi. Malatya Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, vatandaşlarında yardımı ile söndürüldü. Yangında üzüm bahçelerini ve boş tarlaların bulunduğu yaklaşık 200 dönüm arazi zarar gördü.

Öte yandan elektrik hatlarının eski, direklerin kırık ve yan yan yatmış olduğu için bu tür olayların sık sık yaşandığını belirten mahalle muhtarı ve vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulunan Günpınar Mahalle Muhtarı Mustafa Uyanık, 25-30 yıllık ahşap direklerin ve hattın sürekli tehlike saçtığını belirterek, "bu eski ve kırık elektrik direkleri sürekli elektriklerimizin gitmesine neden oluyor. Biz gerekli makamları dilekçemizi vermemize rağmen olumlu cevaplar gelmedi. Yaparız dediler fakat hiçbir zaman gelmediler. Şuan da elektriklerimiz kesik, teller kopuk, birkaç direk yandı ne zaman yapılacak bilmiyoruz. Bir an önce eski olan hatların değiştirilerek yenilenmesini istiyoruz." dedi. 

Mahalle sakini Bekir Sözen`de Mevcut hattın 30 km uzaklıktaki başka bir mahalleden geldiğini kaydederek, "biz mahalle olarak AKSA Enerji şirketine dilekçelerimizi verdik, geldiler kontrol ettiler fakat bir şey yapılmadı. Talebimiz 1950 metre aşağımızdaki Beybağı Mahallesi`ndeki ana hattan yeni bir hat çekilerek elektriğin oradan verilmesi. Bu şekilde elektriklerimiz sık sık kesilmeyecek, bu tür afetlerden de uzak olacak. Bizim ricamız bu gibi olaylar olmadan çözümler üretilmesi ve vatandaşların mağdur edilmemesi." şeklinde konuştu. 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=4626


Anahtar Kelimeler: