Erdoğan, Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti

Erdoğan, Somuncu Baba Külliyesi`ni ziyaret etti

Erdoğan, Somuncu Baba Külliyesi´ni ziyaret etti
Gündem 7.08.2015 22:27:00 2639 0

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Somuncu Baba Külliyesi`ni ziyaret etti.

Çeşitli programlara katılmak üzere Malatya`ya gelen Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı`yla Darende`de Somuncu Baba Külliyesi`ni ziyaret etti, Tohma Kanyonu, Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi, Kudret Havuzu ve Günpınar Şelalesi`ni gezdi.

Somuncu Baba Külliyesi`ne gelen Erdoğan, kendisine eşlik eden Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı H. Hamidettin Ateş Efendi`den, yapılan çalışmalar ve külliye hakkında bilgi aldı. Çıkışta Darende Haber Gazetesi muhabirine ziyaretini değerlendiren Bilal Erdoğan, Somuncu Baba Hazretlerinin Anadolu`nun önemli manevi önderlerinden biri olduğu söyledi.

Uzun zamandır gerçekleştirmek istediği ziyaretin bugüne nasip olduğunu belirten Erdoğan, "Darende gezimizde Hulusi Efendi`nin kabrini de ziyaret etme fırsatı bulduk. Kendileri Somuncu Baba Hazretlerinin geleneğini, hizmetlerini devam ettirmeye muvaffak olmuşlar. Burada onların izleri, hizmetleri ve en önemlisi geleneğin bu şekilde ihya edildiğini görmek bizleri çok mutlu etti. Allah tüm emeği geçenlerden razı olsun" diye konuştu.

Erdoğan, külliyenin maneviyat merkezi olduğu için insanların buraya gelmeye devam edeceklerini anlatarak, "Buralar böyle kendiliğinden reklamla, yatırımla olacak şeyler değil. Buralar açıklanamayan çekim merkezleridir. Külliyenin ihyasını gerçekleştiren Hulusi Efendi Vakfı`na da ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi.

Külliye ziyaretinin ardından Hamidiye Çarşısı`nı gezen Bilal Erdoğan`a, H. Hamidettin Ateş Efendi tarafından, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil`in kaleme aldığı "Asırlara Hitabeden Alim/Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi" adlı iki ciltten oluşan kitap seti hediye edildi. Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Günpınar Şelalesi`ne geçti, burada bir süre dinlendikten sonra ilçeden ayrıldı.

 Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=4573 


Anahtar Kelimeler: