Darende?de bayram coşkusu

Darende?de bayram coşkusu

Darende?de bayram coşkusu
Gündem 17.07.2015 15:04:00 1730 0

Darende`de vatandaşlar bayram namazını kılmak için ilçenin en büyük camisinin bulunduğu Somuncu Baba Külliyesi`ne akın etti. Erken saatlerden itibaren Somuncu Baba adıyla bilinen Şeyh Hamid-i Veli Hazretlerinin türbesinin bulunduğu külliyeye gelen vatandaşlar 5 bin kişilik camiyi doldurdu.

Namazda okunan hutbede bayramlaşmanın önemi, kardeşlik ve paylaşma vurgusu yapılırken Suriye ve Doğu Türkistan`da yaşanan olayların dinmesi içinde dua edildi.

Sakal-ı şerif ziyarete açıldı

Namazın ardından camideki Hazreti Muhammed (s.a.v)`e ait sakal-ı şerif ziyarete açıldı. Vatandaşlar cami İmam Hatipleri tarafında ziyarete açılan sakal-ı şerifin önünden sıra ile geçti. Tekbirler ve salavatı şerifeler okunarak yapılan ziyarete cemaat yoğun ilgi gösterdi.

Külliye avlusunda yemek ikramı

Çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaşın da katıldığı bayram namazını Somuncu Baba türbesinin bulunduğu külliyede idrak etmek isteyenlere cami çıkışında Hulûsi Efendi Vakfı tarafından yemek ikram edildi. Vatandaşlar külliye avlusuna serilen yer sofrasında ikram edilen yemekleri yedi.

Birbirleriyle bayramlaşanlar Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi`nin türbesini ziyaret ettikten sonra külliyeden ayrıldı.

 

Protokol bayramlaşması öğretmen evinde yapıldı

Darende Kaymakamlığı`nın organize ettiği protokol bayramlaşması Öğretmen evi lokalinde gerçekleştirildi.

Bayramlaşmaya Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Belediye Başkanı Süleyman Eser, İlçe Jandarma Komutanı Üst. Rauf Özgenç, İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse, Hemşehrimiz Mülkiye Baş Müfettişi Süleyman Yıldırım, daire amirleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Öğretmen evinindeki bayramlaşmada bir konuşma yapan Kaymakam Bünyamin Kuş, "Bayramlar toplumlar bir araya getiren en önemli unsurlardır. Darende`de bir Ramazan bayramını daha huzurlu bir sakilde geçiriyoruz. Bu vesile ile Ramazan bayramının Darende halkına ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni eder herkesin bayramını kutlarım" dedi.

Öğretmenevindeki bayramlaşmadan sonra sırasıyla İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı, Bölge Trafik İstasyon Amirliği, Hulusi Efendi Vakfı ve Hulusi Efendi Devlet Hastanesini ziyaret eden heyet hasta ve çalışanların bayramını kutladı.

Öteyandan Darende Belediye Başkanlığında vatandaşlar ile bayramlaşma programı düzenledi.  Başkan Süleyman Eser vatandaşların bayramını kutlayarak, bayramın sağlık, huzur ve barış içerisinde geçmesini, kimsenin kimseyi üzmediği, kardeşlik içerisinde geçen bir bayram olması temennisinde bulundu.

Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı bayramlaşma programı birlik ve beraberlik mesajları ile son buldu.

 

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=4485


Anahtar Kelimeler: