Somuncu Baba Külliyesi ramazanda on binleri ağırladı

Somuncu Baba Külliyesi ramazanda on binleri ağırladı

Somuncu Baba Külliyesi ramazanda on binleri ağırladı
Gündem 16.07.2015 13:36:00 1414 0

Anadolu`nun manevi mimarlarından Somuncu Baba ile mutasavvıf ve divan şairi Osman Hulusi Ateş Efendi`nin kabirlerinin bulunduğu, Somuncu Baba Külliyesi, ramazan ayı boyunca iftar sofralarında on binlerce kişiyi ağırladı.

Türkiye`nin inanç turizmindeki önemli noktalarından birisi olan Somuncu Baba Külliyesi, ramazan boyunca ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Yerli ve yabancı on binlerce kişinin ziyaret ettiği türbenin bulunduğu cami avlusunda ay boyunca kurulan yer sofrasında iftar yemeği verildi.

Hulusi Efendi Vakfı tarafından yıllardır sürdürülen iftar geleneği, bu yıl da devam ettirilerek vatandaşların zengin, fakir, yaşlı genç ayırt etmeksizin herkesin yan yana oturarak manevi atmosferi soluması sağlandı.

Belediye Başkanı Süleyman Eser, Darende Haber muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar programının Hulusi Efendi Vakfı tarafından on binlerce kişiye ulaştırıldığını belirtti.

Külliyede ramazan boyunca günlük bin 500 - 2 bin kişiye iftar yemeği verildiğini bildiren Eser, "Kadir Gecesi, burada 10 bin kişiyle karşılandı ve en güzel şekilde dualar edildi, uğurlandı. Vakfımız bu güzel hizmeti her zaman vermeye devam etmektedir, kendilerine minnettarız, teşekkür ediyoruz" dedi.

Somuncu Baba Külliye sorumlusu Musa Tektaş ise Anadolu`nun manevi mimarı olan Somuncu Baba hazretlerinin kabrinin bulunduğu külliyenin, Hulusi Efendi Vakfı tarafından çeşitli zamanlarda tadilatlardan geçirilerek yüz binlerce insanın ziyaret ettiği İslam estetiğinin en güzel halini yansıtan önemli bir inanç merkezi haline getirildiğini söyledi.

Vakıf tarafından ramazan ayında her akşam külliyede iftar yemeği ikram edildiğini kaydeden Tektaş, şöyle konuştu:

"İnsana hizmet olarak eğitim, kültür, sosyal yayıncılık alanında Hulusi Efendi Vakfı, Darende`nin kalbi Somuncu Baba Külliyesi`nde insanlığa hizmete devam etmektedir. Somuncu Baba Külliyesi, Anadolu`nun maneviyatının mayalandığı merkezlerden biridir. Külliye, her yıl 500 bini aşan ziyaretçisiyle artık yurt içinden ve yurt dışından birçok insanımızın tanıdığı, ziyaret ettiği, manevi rahatlama hissettiği ve kalbi huzura erdiği bir manevi merkezdir."

Bosna Hersekli fotoğraf sanatçısı Sülejman Muratoviç tarafından havadan görüntülenen külliyedeki iftar sofraları, Ramazan ayının güzelliklerini yansıttı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=4452


Anahtar Kelimeler: