Kadir Gecesi?nde Somuncu Baba dolup taştı

Kadir Gecesi?nde Somuncu Baba dolup taştı

Kadir Gecesi?nde Somuncu Baba dolup taştı
Gündem 14.07.2015 18:05:00 1582 0

Bin aydan daha hayırlı bir gece olarak idrak edilen Kadir Gecesi nedeniyle Somuncu Baba Külliyesi`ne ibadet etmeye gelenler, 5 bin kişilik külliyeyi doldurdu.

Peygamber Efendimizin neslinden gelen ve 14. Yüzyıl erenleri arasında yer alıp ünlü alimleri yetiştiren Somuncu Baba Hazretleri ile yine aynı soydan gelen Osman Hulusi Efendi`nin kabirlerinin yer aldığı külliyeyi ziyarete gelen vatandaşlar gecenin feyzinden yararlanmak için ibadetlerin yanı sıra dua ve niyazda bulundu.

Kadir Gecesi nedeniyle Hulusi Efendi Vakfı tarafından özellikle aralarında ilçeye dışarıdan gelenlerin yer aldığı 5 bine yakın vatandaşa iftar ikramında bulunuldu. Vatandaşların beklenilenin üzerinde gelmesi nedeniyle külliyenin diğer namazgâhları da açıldı. Ziyaretçi yoğunluğu namaz vakti de sürerken geç gelenler yer bulamayınca külliye avlusunda ibadetlerini yerine getirdi.

Uzun yıllardır bir gelenek olarak devam ettirilen Peygamber Efendimizin sakalı şerifi ziyarete açıldı. Cemaatin yoğun olmasına rağmen ziyaret için oluşturulan koridor sistemi ile bütün vatandaşlar önünden geçtikleri sakalı şerifi selamladı. Kargaşa ve izdihama yol açmadan yapılan ziyaretin ardından cami ibadet etmek isteyenler için sabaha kadar açık tutuldu.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=4435


Anahtar Kelimeler: