CHP heyeti Darende?yi gezdi

CHP heyeti Darende?yi gezdi

CHP heyeti Darende?yi gezdi
Gündem 7.07.2015 15:25:00 1757 0

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve beraberindeki Milletvekili heyeti Darende`de tarihi ve turistik mekânları gezdi. Ziyarete ilişkin açıklamada bulunan Ağbaba, Darende`nin manevi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini bekleyen bir cennet olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberindeki Milletvekilleri Zeynep Altınok, Ali Seker, Eren Erdem, Bülent Öz, Zülfikar İnönü Tümer ve Mehmet Gökdağ Erzincan`ın Başbağlar köyünde düzenlenen anma törenine katıldıktan sonra Ankara`ya dönerken Darende`de Somuncu Baba Külliyesi`ni ziyaret etti.

Somuncu Baba Türbesi`nde dua edip külliye hakkında yetkililerden bilgiler alan Veli Ağbaba; "Ülkemizin manevi şahsiyetlerinden Somuncu Baba ve onun soyundan gelen evlatlarının bulunduğu mekânları ziyaret etmek bizi son derece mutlu kıldı." dedi.

Vakfın yerel yönetimlerin ve devletin yapması gereken birçok işi üstlenerek Darende`yi cennet köşelerinden birisine çevirdiğine dikkat çeken Veli Ağbaba; "Darende denilince akıllara Somuncu Baba Külliyesi ve civarı geliyor. Burada Hulusi Efendi Vakfı tarafından çok güzel hizmetler yapılması insanların ilgisini çekiyor ve ilçeyi cazibe merkezine dönüştürüyor. Ben bu güzel hizmetler için şahsım ve heyetim adına teşekkür ederim" dedi.

Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesi, Tohma Kanyonu, Balıklı Kuyular, Çilehane, Kudret Havuzu ve Günpınar Şelalesi gibi alanları da gezen Veli Ağbaba ve beraberindekiler daha sonra ilçeden ayrıldı.

Ziyarete, CHP İlçe Başkanı Sinan Sungur ve partililer eşlik etti.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=4421


Anahtar Kelimeler: