Kazayla gelen aile dramı

Kazayla gelen aile dramı

Kazayla gelen aile dramı
Vefatlar 11.03.2009 21:14:00 5409 0

Kuluncak’a bağlı Kaynarca Köyünde 17 Şubat 2009 tarihinde meydana gelen silahlı ölüm olayında yaşamını yitiren Atilla ve Fatma Boyraz adlı yaşlı çift toprağa verildi. Yaşlı çiftin cenazesinde aile adına açıklama yapan Alirıza Boyraz amcasının tüfeğini temizlemek isterken kazaen ateş almasıyla eşinin ölümüne sebep olduğunu ve bu acıyla kendi yaşamını da sonlandırdığını iddia etti. Alirıza Boyraz olayın hemen ardından odaya giren amcasının oğulları Fatih ve Ali Boyraz’ın ifadeleri, olay mahallindeki bulgular ve ailenin durumunun bunu doğruladığını kaydetti.

Kazanın ardından intihar

Boyraz açıklamasında; “Amcam sabah kahvaltıdan sonra temizlemek istediği tüfeğinin istemdışı olarak ateşlenmesiyle eşinin ölümüne sebep olmuştur. Olayın şoku, şaşkınlık ve acısıyla kendi yaşamını da sonlandırmıştır. Olay yerinde tüfeğini temizlemek için kullanılan malzemeler Cumhuriyet Savcısı’nca da tespit edilmiş incelemeye alınmıştır. Yapılan teknik incelemede tüfeğin de arızalı olduğu belirlenmiştir. Cumhuriyet Savcısının tespitleri, otopsi raporları da amcanın kaza kurşunuyla eşinin ölümünde sebep olduğunu doğrulamaktadır” dedi.

Maddi sıkıntıları yoktu

Alirıza Boyraz ayrıca olayın ardından basında amcasının bankadan kredi çektiği ve ekonomik sıkıntı içerisinde olduğundan böylesi bir olayın meydana geldiği gibi asılsız bilgilerin yer aldığını bu tür söylemlerin tamamen gerçek dışı olduğunu kaydetti. Boyraz; “Gerek amcamın, gerek çocuklarının hesaplarında ailenin ihtiyacı kadar paralar mevcuttur. Dolayısıyla ekonomik sıkıntı çektikleri gibi bir durumun olduğu bilgisi yanlıştır. Olayın ardından böylesi bir gerçekdışı bilginin yer alması acımızı arttırmıştır. Oldukça geniş ve tanınmış bir aileyiz kaza kurşunuyla başlayıp iki acıyı yaşadığımız olay hepimizi derinden yaralamıştır” diye konuştu.

Yaşlı çiftin cenazeleri Kaynarca Köyünde kalabalık bir vatandaş topluluğunun katılımıyla toprağa verildi. Cenazeye Kuluncak Kaymakamı Hüseyin Sayın AK Parti Malatya Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Anahtar Kelimeler: