Halk Eğitim yıl sonu sergisi açtı

Halk Eğitim yıl sonu sergisi açtı

Halk Eğitim yıl sonu sergisi açtı
Eğitim 27.05.2015 11:10:00 1616 0

Halk Eğitim Merkezi`nin yılsonu sergisi düzenlenen törenle açıldı. Serginin açılışında bir konuşma yapan Darende Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Ali Önal, yıl içerisinde bayanlara yönelik açılan kurslarda verilen eğitimlerle beceri kazandırma konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Önal, 522  bayan kursiyerin hazırladığı yılsonu sergisinde binlerce el emeği ürün bulunduğunu bildirdi.

Halk Eğitim Merkezi`nin ilçedeki sergisinin açılışına Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş, Belediye Başkan Yardımcısı Tacettin Ateş, Jandarma Komutanı Rauf Özgenç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse, resmi kurum amirleri ve çok sayıda bayan katıldı.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Mehmet Ali Önal, 2014-2015 eğitim döneminde farklı dallarda 48 kurs açtıklarını, bu kurslarda  522 bayan ve 485 erkek olmak üzere 1007 kursiyere eğitim verdiklerini belirtti. Ülkeyi ayakta tutan en temel unsurlardan birinin eğitim olduğunu kaydeden Önal, "Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği çağın ve geleceğin ihtiyaç duyduğu taleplere cevap vermek, insanlarımız sosyal ve kültürel gelişmesini sağlamak okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek, kültürel eserleri korumak, yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak, gençlerimizin boş zamanlarını değerlendirmek için kurslar açıyoruz." diye konuştu.

Açılışı yapılan sergiyi gezen Kaymakam Bünyamin Kuş da el emeği göz nuruyla yapılan çalışmaların ekonomiye kazandırılması gerektiğine vurgu yaptı. Darende`nin turizm kenti olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çeken Kuş, el emeğiyle yöreyi hatırlatacak ürünler yapılarak pazarlanması konusunda işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Ayrıca Aşağıulupınar ve Balaban Mahallelerinde de kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerini sergiledikleri karma sergiler açılarak, yapılan ürünler tanıtıldı.

 

Haberin Fotoğrafları için tıklayın

http://www.darendehaber.com/gallery_photo.php?pg_id=4149


Anahtar Kelimeler: